Fostul consilier al lui Sorin Oprescu recunoaște că a luat mită și cere eliberarea din arest

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu recunoaște că a luat mită și cere eliberarea din arest
Publicat: 20/10/2015, 15:20

Curtea de Apel București a judecat, marți, contestația formulată de Solomon Wigler după ce, în 12 octombrie, Tribunalul Capitalei a menținut măsura arestării preventive a fostului consilier personal al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 204.000 de euro pentru intervenții în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Solomon Wigler a cerut înlocuirea cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, avocații arătând că acesta este în arest de patru luni și 17 zile și ar putea fi judecat sub o altă măsură preventivă.

Mai mult, avocații au arătat că Solomon Wigler a recunoscut faptele de care este acuzat de către procurori, precizând și că acesta a făcut două denunțuri la DNA, unul fiind referitor la consilierii la care trebuiau să ajungă banii.

Solomon Wigler a spus că recunoaște și regretă faptele, arătând că a greșit, dar a făcut și lucruri bune și ar dori măcar să fie înlocuit arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Acesta a adăugat că are o situație familială foarte grea și că, de când este arestat, a slăbit foarte mult.

Curtea de Apel București urmează să decidă definitiv dacă Solomon Wigler va rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi cercetat sub control judiciar.

Solomon Wigler, arestat preventiv din 4 iunie, a fost trimis în judecată în 26 iunie, fiind acuzat de procurorii DNA de patru fapte de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro și a primit, în mai multe tranșe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunțător în cauză), promițând că va interveni la funcționari din aparatul administrativ al edilului și la consilieri din Consiliul General al Municipiului București, pentru inițierea și votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în București și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în 3 iunie, în timp ce primea alți 25.000 de euro, din diferența de 51.000 de euro de la suma pretinsă.

Procurorii DNA au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, că acesta a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?”.

În referatul procurorilor se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri. Într-una dintre aceste situații, pentru a obține autorizația de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersecția a două bulevarde, Solomon Wigler ar fi cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuție a lucrării pentru realizarea soluției de trafic.

Într-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu ar fi cerut aceluiași om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe lângă ceilalți consilieri, în așa fel încât să fie votată o hotărâre legată de donarea unui teren. Wigler ar fi cerut ca banii să îi fie virați în tranșe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soției omului de afaceri în contul soției consilierului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA