Fostul ministru al Turismului Mircea Dobre îi cere demisia succesorului său, Bogdan Trif

Fostul ministru al Turismului Mircea Dobre îi cere demisia succesorului său, Bogdan Trif
Publicat: 26/06/2018, 09:50
Actualizat: 25/03/2019, 20:49

„La plecarea mea de la conducerea Ministerului Turismului mi-am prezentat bilanțul activității, care poate fi oricând verificat. Astăzi, la cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar #ministrulzero #BogdanTrif se poate lăuda cu următoarele cifre: cinci luni, 56 de posturi publice inutile, înființate pentru clientelă, un subsecretar de stat, un articol din Constituție încălcat, două articole din Regulamentul Camerei Deputaților încălcate, trei legi blocate! Îi cer incompetentului #BogdanTrif demisia din funcția de ministru al Turismului, pentru încălcarea legii și nerespectarea Programului de Guvernare”, a scris Mircea Titus Dobre pe Facebook.

Dobre îl acuză pe Trif că a blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înființarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, cu toate că exista Legea 277/2017, că a blocat Legea Turismului, „nefiind în stare, în cinci luni, să obțină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern”, dar și că a blocat, timp de cinci luni, Ordonanța 15/2017 privind înființarea Organizației de Management a Destinației – n.r. și a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanțe la Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, fără nicio justificare și, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaților).

„Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituția României și art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, prin refuzul de a se prezenta la sedința Comisiei pentru Industrii și Servicii din luna mai, la solicitarea președintelui acesteia. Îi cer demisia pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului (…) prin înființarea a peste 56 de posturi publice nejustificate în organigrama Ministerului, plus un subsecretar de stat, în condițiile în care, #BogdanTrif ,timp de cinci luni, nu a făcut nimic în afară de a bloca Programul de Guvernare. La rectificarea bugetară din vară va trebui sa ceară bani Ministerului Finanțelor Publice pentru toate posturile publice nou înființate”, a mai scris Dobre.