Fostul polițist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soției sale, rămâne în arest

Fostul polițist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soției sale, rămâne în arest
Publicat: 02/04/2013, 18:52
Actualizat: 30/03/2019, 14:32

Fostul polițist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, va rămâne în arest, după ce Tribunalul Argeș a respins solicitarea avocaților săi de a fi cercetat în libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit apărătorilor fostului polițist, decizia luată, marți de magistrații Tribunalului Argeș va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Pitești.

Magistrații au luat în discuție, la termenul de marți, când a avut loc și termenul pe fond al procesului în care Cioacă este judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodiei Ghinescu, prelungirea arestării preventive a fostului polițist.

Procurorul de ședință, avocata familiei Ghinescu și avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe minorul Patrick Cioacă au cerut menținerea măsurii arestării preventive, în timp ce avocații polițistului au solicitat revocarea arestării și înlocuirea ei cu o măsură preventivă.

Cristian Cioacă a cerut, la rândul său, motivarea temeinică a unei eventuale decizii de prelungire a arestării preventive.

Următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Marți, la Tribunalul Argeș a avut loc un nou termen al procesului în care fostul polițist Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

La începutul ședinței de judecată, polițistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, în timpul procesului, între mama Elodiei Ghinescu și Cristian Cioacă au existat câteva schimburi de replici dure, femeia numindu-l criminal.

Întrebat de procurorul de caz dacă recunoaște ce scrie în rechizitoriu, respectiv că a ucis-o pe Elodia Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă a răspuns: „Eu nu am săvârșit fapta asta”. De asemenea, întrebat ce faptă a comis, Cioacă a răspuns: „Pe aceea de a mă fi căsătorit cu Elodia”.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a solicitat retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar și recuzarea judecătorului, spunând că dosarul reprezintă „o mare eroare judiciară”.

Potrivit avocatei, judecătorul s-ar fi antepronunțat prin modul în care a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător, în timp ce avocații consideră că acesta are lacune. Magistrații au respins ambele solicitări.

La rândul ei, avocata Elodiei Ghinescu s-a declarat deranjată de „regimul mai favorabil” de care are parte Cristian Cioacă la proces, fiindu-i permis să se pupe cu avocata lui, în sala de judecată.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

În prezent, fiul Elodiei Ghinescu și al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Argeș. Comisia a hotărât ca Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, să locuiască în familia surorii paterne, căreia i-a fost încredințat provizoriu după arestarea polițistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care opțiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea școlară și posibilitățile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.

Avocatul Mihai Ghimiș, care îl reprezintă în calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioacă, Patrick, a solicitat ca tatăl său să plătească lunar 3.000 de lei pentru întreținerea copilului și a cerut daune morale de cinci milioane de euro pentru minor.

Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeș, a fost desemnat prin tragere la sorți de instanță, după ce propunerile de curator special formulate de avocații care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă și ale familiei Ghinescu au fost respinse.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne