Fostul președinte avertizează: „Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă!” (VIDEO)

Fostul președinte avertizează: „Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă!” (VIDEO)
Fostul președinte avertizează: „Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă!” (VIDEO)
Publicat: 14/08/2020, 10:02

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că teoria potrivit căreia clanurile interlope pot fi ținute sub control este eronată și există o „cârdășie” între infractori și autorități.

Băsescu a criticat instituțiile statului, care au o atitudine „defensivă” în fața interlopilor. E nevoie urgentă ca structurile MAI să se implice în destructurarea grupărilor, iar SRI să revină la monitorizarea acestora, a spus Băsescu.

„Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă”

„Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta. DGIPI era o structură care era infiltrata peste tot. După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crima organizată”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Băsescu mizează pe o ofensivă, nu pe o defensivă, în cazul interlopilor. De asemenea, fostul lider de stat avertizează că moartea temutului lider interlop Emi Pian va fi răzbunată de clanul Duduienilor: „Clanurile țigănești NU au limite, răzbunarea va fi crâncenă”.

„Problema nu este rezolvată între clanul Duduianu și cel care i-a luat viața lui Emi Pian. Să nu credeți în ceea ce se spune că: ”ok, nu avem pretenții, să-i fie de bine”. Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă, dar la un moment pe care îl vor considera potrivit. Acum stau toate instituțiile cu ochii pe ei. Marea problemă aici o avem, incapacitatea de a informa structurile de prevenire a bătăliilor, pe de o parte, dar nu atât prevenirea lor. Aceste bătălii ies de la ceva. De la bani datorați, de la intrarea pe teritoriul celuilalt, de la acapararea unor dame pe care să le exporte prin Europa, de la lucrurile astea intervin bătăile între ei și toate cele.

„Sunt iuți la mânie”

Cămătăria fiind și ea unul dintre motivele de omor între clanurile mafiote și chiar dacă mă mai amendează o dată CNA-ul, o să spun, clanurile țigănești, din acest punct de vedere, nu au limite. Din punct de vedere al răzbunării. Sunt iuți la mânie, pun mâna pe cuțit imediat și ăștia suntem”, a declarat Băsescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase