Fostul primar al Bacăului finanța ilegal echipa de fotbal. Romeo Stavarache e trimis în judecată pentru delapidarea a 11 milioane de lei

Fostul primar al Bacăului finanța ilegal echipa de fotbal. Romeo Stavarache e trimis în judecată pentru delapidarea a 11 milioane de lei
Publicat: 18/05/2018, 15:14

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, vineri, trimiterea în judecată a fostului primar Romeo Stavarache, acuzat de instigare la delapidare, alături de Leonard Stelian Pădureanu, în calitate de președinte al S.C.. Sport Club Bacău S.A., pentru deturnare de fonduri, delapidare, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. În același dosar a fost trimis în judecată și Liviu Goian, acuzat de delapidare, complicitate la delapidare, înșelăciune și deturnare de fonduri.

De asemenea, anchetatorii au dispus trimiterea în fața instanței a lui Ionel Cristian Sava, în calitate de președinte al Asociației Județene de Fotbal Bacău și de arbitru, a lui Claudiu Robert Goian, în calitate de jucător de fotbal, Remus Mihail Pozînărea, Ilie Bîrzu, George Bogatu și Neculai Nechita, pentru complicitate la delapidare.

„În perioada iulie 2010 – 2014, împreună cu alți inculpați, în calitate de primar al Municipiului Bacău și de președinte al Partidului Național Liberal, Romeo Stavarache l-a determinat pe inculpatul Pădureanu Stelian Leonard să solicite majorări de capital la SC Sport Club Bacău SA și să efectueze plăți pentru echipa de fotbal aparținând Asociației Sport Club Bacău (drepturi bănești ale fotbaliștilor și staff-ului, cheltuieli de funcționare – masă, deplasări, cantonamente ș.a.), cunoscând că între cele două entități nu exista vreo relație contractuală, cauzându-se astfel un prejudiciu de 11.112.290 de lei municipiului Bacău”, a declarat, vineri, procurorul Raluca Cobzaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit acesteia, în perioada menționată, Neculai Nechita, George Bogatu, Ilie BÎrzu, care avea calitatea de consilier local și membru în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Sport Club Bacău SA, ar fi votat majorarea de capital a societății, necesare funcționării echipei de fotbal, deși ar fi știut că societatea nu deține o echipă de fotbal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bacău.

În luna noiembrie 2017, fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost condamnat într-un alt dosar, de Curtea de Apel Târgu Mureș, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința a fost definitivă.