Fostul principe Nicolae, așteptat să participe la înmormântarea Reginei Ana

Redactor:
Gândul
Fostul principe Nicolae, așteptat să participe la înmormântarea Reginei Ana
Detalii în articol

Chiar dacă i s-a retras titlul de principe, Nicolae este membru al familiei și va sta alături de rudele sale regale, anunță tvr.

Spre deosebire de Nicolae, de la înmormântare va lipsi Irina, una dintre fiicele cuplului regal, însă este așteptat să vină Regele Mihai, care în ultima perioadă nu a mai apărut în public din cauza problemelor de sănătate.

Principele Nicolae a postat pe Facebook un mesaj în memoria bunicii sale, Regina Ana, la numai câteva ore după vestea morții acesteia.

”Dumnezeu să te ierte, Regina mea blândă!

O femeie cu un caracter tare ca o piatră și o bunătate nobilă, pe care nu le-am întâlnit la altcineva.

Urmează un doliu care învăluie națiunea în durere. Cu ochii în lacrimi, îi rog pe români să se roage pentru sufletul Reginei și pentru sănătatea Regelui.

De la bunica mea am învățat că tăcerea și discreția, atunci când le simți ca principii de neclintit, nu sunt un simbol al slăbiciunii, ci al tăriei și demnității”, a scris Nicolae Medforth-Mills pe Facebook.

Ulterior, nepotul Reginei și-a schimbat poza de profil cu una a bunicii sale, care pare că își ia rămas bun.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveția) este nepotul cel mai vârstnic al fostului suveran al României, Mihai I. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Ulterior a participat la diverse activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritative. Printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

 

Inchide