Fostul secretar general SRI Dumitru DUMBRAVĂ rămâne fără titlul de DOCTOR. S-a confirmat că și-a PLAGIAT lucrarea

Fostul secretar general SRI Dumitru DUMBRAVĂ rămâne fără titlul de DOCTOR. S-a confirmat că și-a PLAGIAT lucrarea
Publicat: 01/03/2019, 14:33
Actualizat: 25/03/2019, 22:03

În cadrul ședinței Consiliului General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), s-a propus retragerea titlului de doctor pentru fostul secretar general SRI Dumitru Dumbravă, după ce s-a constatat faptul că și-a plagiat lucrarea.

De altfel, Comisia de Etică a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) din subordinea SRI a confirmat, în septembrie 2018, într-un raport, plagiatul.

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia”câmp tactic„cu referire la instanțele de judecată.

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat căar fi controlat o rețea de judecătoricărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar și că și-ar fi construit o rețea similară în rândul ziariștilor. Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i, în noiembrie 2017, demisia din funcția de secretar general al Serviciului.

El și-a înaintat demisiadirectorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august 2018, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă.

Dumbravă a explicat cum a intrat fenomenul corupției în portofoliul Serviciului Român de Informații.

„Fenomenul corupției, ca amenințare la adresa securității naționale, a intrat relativ recent în portofoliul SRI. Încercăm să ne convingem că este doar o etapă, determinată de persistența acestui fenomen social și, mai ales, de consecințele grave pe care le generează, dată fiind amploarea sa deosebită, cu forme variate și complexe manifestate la toate nivelurile societății.

Angajarea SRI în această luptă, până la urmă, de asanare morală a societății s-a făcut ca structură de suport a autorităților judiciare cu atribuții în materie și mă bucur că, în prezent, nivelul de încredere și calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Saltul evoluției în acest demers a fost făcut odată cu adoptarea unui concept integrat în combaterea corupției, focalizând secvențial instrumentele investigative pe toată lungimea lanțului trofic judiciar.

Concret, dacă în urmă cu câțiva ani, consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu. Dacă ulterior, ne retrăgeam din câmpul tactic, odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenați alături de procurori, polițiști, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual și aspecte care țin de corupția sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar își dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii.

Să nu uităm că, înainte de orice, procurorii sunt cei care instrumentează diferitele fapte de corupție săvârșite de către magistrați, iar niște judecători îi condamnă”, a declarat Dumbravă, într-un interviu din 2015.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Florin Cîțu e terminat! Lovitura care îl înfundă total. Marcel Ciolacu i-a luat fața
Dan Negru nu va uita cât va trăi data de 7 decembrie 2021. La 50...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...