Fostul șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

Fostul șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă
Publicat: 03/08/2018, 17:20

Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost condamnat vineri, de către Curtea de Apel București, la nouă ani și zece luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, în formă continuată (11 acte materiale), delapidare în formă continuată (17 acte materiale), și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (9 acte materiale).

De asemenea, în același dosar, fiica sa, Ingrid Vlasov, a primit un an de închisoare cu suspendare, iar soțul său doi ani și șase luni de închisoare. Decizia poate fi contestată în zece zile de la comunicarea minutei.

DNA i-a trimis în judecată pe Mihail Vlasov și pe fiica sa, Ingrid, dar și pe soțul ei, Marian Nedelcu, în anul 2016, pentru fapte de corupție. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, abuzând de funcția deținută a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României, cât și S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acționar majoritar.

„După ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul Vlasov Mihail și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Ștefănescu Cornelia Liliana, șefă a Cancelariei C.C.I.R., Grigorescu Rodica Luiza, secretar general al C.C.I.R și Suciu Mariana Rodica, în calitate de director general S.C. Romexpo S.A., pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, a precizat DNA, printr-un comunicat de presă transmis la acea vreme.

Totodată, DNA mai spune că Vlasov Mihail și-a însușit sume de bani din bugetul instituției, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.

„Acționând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerț a României și societății Romexpo, astfel: prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei”, a mai spus DNA, la acel moment.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...