Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat soția de cinci ori

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat soția de cinci ori
Răzvan Marian Apostol a fost condamnat, de instanță, la 8 ani de detenție, pentru tentativă de omor/Caracter ilustrativ/Sursa: Shutterstock
Publicat: 29/12/2021, 15:37
Actualizat: 29/12/2021, 15:42

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de închisoare, după ce, în luna ianuarie a acestui an, și-a înjunghiat soția de cinci ori.

Judecătorii l-au condamnat la opt ani închisoare, pentru tentativă de omor calificat. De asemenea, el a primit o pedeapsă de doi ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

„În temeiul art.38 alin.1-art.39 alin.1 lit.b Cod penal, se contopesc cele două pedepse principale, respectiv se aplică pedeapsa de 8 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din cea dea doua pedeapsă, adică 8 luni, rezultând în final pedeapsa de 8 ani și 8 luni închisoare”, conform deciziei Tribunalui Bihor.

De asemenea, magistrații i-au interzis să mai dețină orice fel de armă sau să de apropie de locuința fostei sale soții.

În prezent, Paul Kover este arestat preventiv, iar, prin decizia de marți a judecătorilor, s-a dispus menținerea acestei măsuri.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de cel mult 10 zile.

Și-a sechestrat fosta soție și apoi a înjunghiat-o fața blocului

Paul Kover a fost trimis în judecată pe 30 ianuarie, după doar trei săptămâni după ce și-a sechestrat fosta soție, iar mai apoi a încercat să o omoare, înjunghiind-o cu un cuțit în fața blocului unde locuiește femeia.

Ulterior, el a fugit de la fața locului și a fost găsit la câteva ore distanță într-un bloc în construcție aflat în acea zonă.

Pe parcursul anchetei penale, Kover a ales să păstreze tăcerea, iar avocatul lui a spus că e în „stare de șoc”. Ipoteza a fost, însă, contrazisă de expertiza psihiatrică, care a demonstrat că fostul șef al Poliției Locale avea discernământ la momentul comiterii atacului, conform ebihoreanul.ro.

De aceea, el a fost trimis în judecată sub acuzațiile de tentativă de omor și lipsire de libertate.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult