Fostul tenismen Ilie Năstase a ajuns la DIICOT Timișoara. Care a fost motivul ”vizitei”

Fostul tenismen Ilie Năstase a ajuns la DIICOT Timișoara. Care a fost motivul ''vizitei''

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT Timișoara, soții Ilie și Brigitte Năstase s-au prezentat, vineri, la sediul DIICOT Timișoara, pentru a se interesa despre dosarul în care fostul soț al lui Brigitte, Ovidiu Torj, este cercetat într-un caz de trafic de persoane, acesta aflându-se, în prezent, în arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„A fost o vizită de curtoazie, nu au fost citați să dea declarații la DIICOT Timișoara, ei doar s-au interesat de un dosar”, au spus sursele citate

Cei doi nu au dorit să dea declarații presei la ieșirea din sediul DIICOT Timișoara. Ei au fost însoțiți la ieșirea din instituție de către avocatul lui Ovidiu Torj.

Fostul soț al lui Brigitte Năstase, Ovidiu Torj, care fusese reținut în 18 iunie, a fost arestat preventiv în 19 iunie, printr-o decizie a Curții de Apel Timișoara, într-un dosar de trafic de persoane, alături de liderul grupării, Paul Mânzu, un polițist de la Secția 1 din Timișoara Ovidiu Gâțan și încă o persoană, Gheorghe Bală. Un alt bărbat, Firu Tiron, care fusese și el reținut în același dosar, este cercetat în libertate.

Liderul grupării, Paul Mânzu, s-a sustras însă arestării preventive, acesta nefiind găsit de către polițiști. În timpul ședinței de judecată, când s-a decis arestul preventiv, a expirat ordonanța de reținere pentru 24 de ore a lui Mânzu, astfel că acesta a fost lăsat să plece înainte de decizia finală a judecătorilor.

În 14 iulie, Curtea de Apel Timișoara a prelungit cu 30 de zile, până în 17 august, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Torj în luna iunie.

Decizia a fost contestată la instanța supremă, care, în 23 iulie, i-a respins definitiv cererea.

Procurorii DIICOT au făcut, în 18 iunie, 11 percheziții în județele Timiș și Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizați fiind un membru al trupei DJ Project, un polițist, dar și mai mulți lideri ai lumii interlope din Timișoara.

Surse judiciare declarau că suspecții plasau tinere, unele minore, unor clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu acestea. Rețeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timișoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete și clienți. Fetele erau filmate în timp ce întrețineau relații sexuale cu clienții, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau amenințate că imaginile video vor fi trimise părinților lor.

Perchezițiile l-au vizat și pe Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Năstase, soția lui Ilie Năstase, precum și polițistul Ovidiu Gâțan, de la Secția 1 Poliție Timișoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut. De asemenea, a fost percheziționată și locuința lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâțan și DJ Gino Manzotti sunt cercetați pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul știa că este victima traficului de persoane.

În total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, între acestea și un avocat și un judecător, ambii din Timișoara, dar și mai mulți oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook și determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda „loverboy”, au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii grupării racolau tinere cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obținerii unor sume de bani, afișarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc față de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanță în raport cu persoanele din jur.

Procurorul-șef al DIICOT Timișoara, Mircea Andreș, declara, în 18 iunie, că după audieri cinci persoane au fost reținute, în timp ce alte șapte au fost puse sub control judiciar, între acestea numărându-se judecătorul Nicolae Aurel Tomuș, de la Judecătoria Timișoara, și DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping