Fotbalist român, audiat de DIICOT în dosarul Andreea Marta

Fotbalist român, audiat de DIICOT în dosarul Andreea Marta
Publicat: 04/12/2012, 09:04
Actualizat: 04/08/2014, 18:17

Fotbalistul Ianis Zicu a venit, marți dimineață, la DIICOT pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind rețeaua de prostituție coordonată de Andreea Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Fostul mijlocaș dinamovist Ianis Zicu a ajuns la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în jurul orei 8.30, el refuzând să facă declarații.

În același dosar au fost audiați recent deputații PNL Ionel Palăr și Titi Holban, precum și fotbalistul Gabriel Torje.

Titi Holban declara că a fost audiat aproape 15 minute în dosarul privind rețeaua de prostituție, timp în care procurorii DIICOT i-au arătat mai multe liste cu nume, fără să recunoască vreunul, precizând că nu crede că va avea de suferit de pe urma scandalului întrucât nu apare ca învinuit.

Surse judicare declarau, în 27 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar mai sunt de consemnat declarațiile ultimilor martori, cazul fiind în fază de finalizare, iar până la sfârșitul anului anchetatorii vor să-l trimisă instanței, care se va pronunța asupra vinovăției acuzaților.

Andreea Marta a fost pusă sub acuzare în acest caz de prostituție în urma plângerilor unor femei care lucrau pentru ea, acestea fiind nemulțumite de sumele primite după prestarea servicilor sexuale.

Potrivit anchetatorilor, de serviciile tinerelor coordonate de Andreea Marta ar fi beneficiat politicieni, fotbaliști și oameni de afaceri.

În dosarul prostitituatelor de lux, alături de Andreea Marta (28 de ani) sunt cercetați sora acesteia, Maria Magdalena Lungu (38 de ani), și taximetristul Valentin Panait. Toți trei au fost arestați din 19 până în 30 iulie, când judecătorii au stabilit că pot fi cercetați în stare de libertate, stabilind ca măsură preventivă interdicția de a părăsi localitățile de domiciliu.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), și Maria Magdalena Lungu au coordonat un grup infracțional organizat, în sensul că au racolat persoane cu o situație materială foarte bună și le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituției, în schimbul unor importante sume de bani.

Activitățile de prostituție și proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din București sau în alte locuri alese de clienți, în județele Tulcea, Brașov și Călărași, precum și la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

„Clienții erau racolați de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni și sportivi, care erau dispuși să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate și în cluburi exclusiviste”, preciza Poliția Română.

În urma investigațiilor efectuate în baza delegării autorităților judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Instanța Tribunalului București a arătat, în motivarea deciziei de arestare preventivă obținută de MEDIAFAX, că tinerele ce practicau prostituția erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumusețe sau prezentări de modă, selecția fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestațiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienți fiind și diferiți cetățeni străini bogați sau persoane din lumea mondenă.

Clienții cereau ca fetele să aibă un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise în locurile stabilite de clienți, de regulă hoteluri sau case particulare, uneori fiind însoțite chiar de către coordonatoare.

Sumele de bani încasate erau împărțite între tinerele care practicau prostituția și coordonatorii grupării. Tariful minim perceput de corodonatorii rețelei era de 250 – 300 euro pentru fiecare tânără solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale. Existau însă și cazuri când tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci când era solicitată o tânără ce era considerată „premiantă” sau de nota 10.

Totodată, existau situații în care „clienții potenți financiar” apelau la coordonatorii rețelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-și petreacă vacanțele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Unele dintre fete au practicat prostituția cu clienți străini veniți în România pentru a participa la partide de vânătoare în județul Călărași. Fetele erau anunțate de coordonatoarele grupării unde trebuie să meargă, ce bani primeau și numărul zilelor pentru care erau solicitate.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Andreea Marta câștiga și 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbați bogați.

Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau și câte 3.000 de euro, iar în București gruparea ce trafica fetele obținea și 10.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata