Franzele contaminate cu oxid de etilenă, vândute în supermarket. Clienţii au fost sfătuiţi să arunce produsele cumpărate 

Franzele contaminate cu oxid de etilenă, vândute în supermarket. Clienţii au fost sfătuiţi să arunce produsele cumpărate 
Franzele contaminate cu oxid de etilenă, vândute în supermarket / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 11/10/2021, 21:47

Două tipuri de pâine au fost contaminate cu o substanţă care n-ar trebui să facă parte din ingredientele alimentelor, potrivit normelor europene. Reprezentanţii supermarketului în care a fost depistat lotul cu probleme avertizează consumatorii să arunce sau să returneze pâinea respectivă.

Este vorba despre două tipuri de franzelăbagheta french de 300 de grame și demi bagheta french de 110 grame. În ambele cazuri s-a descoperit că drojdia din compoziţie conţine un ingredient contaminat cu oxid de etilenă Produsele fac parte dintr-un lot comercializat în data de 6 octombrie. În cantităţi mici, oxidul de etilena este folosit ca sterilizator alimentar, însă în Uniunea Europeană substanţa nu este permisă în alimente.

După ce problema a fost depistată, supermarketul le solicita clienților să returneze produsele contaminate pentru a primi banii înapoi sau să le distrugă.

Este important de menţionat şi faptul că celelalte produse de panificaţie de pe raion nu au fost afectate şi nu sunt periculoase pentru consum, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.

Lista cu supermarketurile în care au fost comercializate cele două tipuri de pâine poate fi consultată accesând următorul Link.