Frații Mararu, duși la Poliția Capitalei pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind atacului armat din cartierul Vitan

Frații Mararu, duși la Poliția Capitalei pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind atacului armat din cartierul Vitan

Bogdan și Răzvan Mararu au fost duși, vineri dimineață, la sediul Poliției Capitalei, unde procurorii le prezintă materialul de urmărire penală în dosarul privind atacului armat din cartierul Vitan, în care sunt acuzați că l-ar fi plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru Mironescu.

Frații Mararu au fost aduși din arest de către polițiștii de la Serviciul Omoruri și mascații SPIR.

Procurorii Parchetului Tribunalului București le vor prezenta celor doi materialul de urmărire penală. După ce vor semna procesele verbale de luare la cunoștință a probelor care au stat la baza acuzațiilor, dosarul va fi trimis instanței.

Bogdan și Răzvan Mararu sunt în arest preventiv din 13 februarie, fiind acuzați că, în toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu, pentru a se răzbuna.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împușcat în cap și în piept, cu un automat Kalașnikov și un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Parchetul Tribunalului București a dispus, în 17 ianuarie, începerea urmăririi penale față de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul București. Acesta era căutat și de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunțov, pe care l-a împușcat, de șase ori, la Londra, cu o armă semiautomată. În 11 iunie, Interpol Moscova anunța Poliția Română că a fost admisă solicitarea de extrădare în România a lui Vitalie Proca.

În 5 iulie, procurorii au extins cercetările în cazul atacului armat din cartierul Vitan, dispunând începerea urmăririi penale și în cazul lui Ion Druță, zis „Vanea”, cetățean moldovean, pentru complicitate la tentativă de omor calificat și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Ion Druță este acuzat că, la cererea fraților Mararu, l-a angajat pe Vitalie Proca pentru uciderea lui Dumitru „Puiu” Mironescu, l-a adus în România și i-a transmis informațiile pentru executarea faptei.

În 6 iulie, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ion Druță, la solicitarea procurorilor. Totodată, instanța a emis pentru Ion Druță un mandat european de arestare și un mandat de urmărire internațională. Ion Druță a fost prins în 12 iulie, în Republica Moldova, potrivit procurorilor Parchetului Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan și Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druță, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetățean moldovean, „asasin profesionist”, pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Ion Druță a mers în localitatea Roznov, în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2012, la domiciliul lui Răzvan Mararu, unde acesta și fratele lui Bogdan i-au spus că vor să angajeze un asasin plătit pentru uciderea lui Dumitru Mironescu. Ulterior, Răzvan Mararu a păstrat legătura telefonic cu Ion Druță, susțin anchetatorii.

În urma discuțiilor cu frații Mararu, Ion Druță i-a facilitat lui Vitalie Proca obținerea vizei de ședere în România, invitația necesară obținerii acestei vize fiind făcută de către martorul P.I., un apropiat al lui Druță. Proca a intrat în România la 14 noiembrie 2012, prin vama Sculeni, județul Iași, au precizat procurorii.

O zi mai târziu, la Roznov au venit martorul B.C.V., de la Gura Humorului, care a adus autoturismul Audi A6 cumpărat pentru a fi folosit de Proca, frații Mararu, de la Piatra Neamț, Vitalie Proca, de la Iași, și Ion Druță.

Proca a mers apoi la București, cu autoturismul Audi A6, fiind însoțit de Ion Druță, care a condus un autoturism BMW seria 5. În seara zilei de 15 noiembrie 2012, cei doi s-au cazat împreună într-un apartament închiriat în regim hotelier din zona centrală a Capitalei, după care au mers în cartierul Vitan, unde Druță i-a arătat lui Proca „locul viitoarei sale ținte și căile de acces spre aceasta”.

În 16 noiembrie 2012, Druță s-a întors în Republica Moldova, de unde a asigurat comunicarea dintre frații Mararu și Proca. În acest scop, frații Mararu au activat special trei cartele telefonice, pe care le-au folosit „exclusiv pentru aceste contacte”, au mai arătat procurorii.

După plecarea lui Ion Druță, Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia, din strada Ion Morțun, Sector 3.

„Ulterior, în seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 18.10, rulând cu viteză redusă cu autoturismul marca Audi A6, de culoare gri metalizat, cu nr. de înmatriculare CC 2756 PB, inc. Proca Vitalie a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK74, asupra părții vătămate I.M.N.R. – care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E, cu nr. de înmatriculare B-811-MIR în parcarea de reședință – după care, observând că aceasta nu a decedat, a coborât din autoturism și, folosind pistolul Makarov calibrul 9 mm pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către partea vătămată și a executat mai multe focuri de armă asupra sa prin geamul portierei dreapta și parbriz. Apoi a aruncat armele folosite la locul atacului, s-a urcat în autoturismul cu care venise și a fugit de la fața locului”, potrivit procurorilor.

În 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din București spre Iași cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie a ieșit din România, prin vama Sculeni.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Druță, suspectat că ar fi adus în România armele folosite de Vitalie Proca în atentatul din Vitan, comandat de frații Mararu, a fost arestat în Republica Moldova, după ce a fost condamnat la 20 de ani într-un dosar de omor. Ion Anton Druță a fost acuzat de autoritățile din Republica Moldova că ar fi comandat trei asasinate, comise în Chișinău, în 2000, după tranzacționarea unor autoturisme furate. Cadavrele au fost incinerate și îngropate într-o groapă comună.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de frații Mararu, Puiu Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiță Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, declara că suspecții erau monitorizați de SRI și DIICOT încă din luna decembrie, iar în 11 ianuarie SRI a intervenit pentru prinderea acestora. Potrivit acestuia, SRI a găsit sub mașina de la Piatra Neamț „un kilogram de explozibil plastic de proveniență străină”. Sorin Sava preciza că explozibilul fusese prins sub mașina de teren Range Rover și putea exploda în momentul în care autoturismul pornea.

Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care în noaptea de 10 spre 11 ianuarie au pus un dispozitiv exploziv sub mașina lui Mararu.

În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan și Răzvan Mararu, Gheorghiță, lider al lumii interlope nemțene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamț, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea șefului Poliției Române Petre Tobă și a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...