Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio-respirator la sala de fitness. Cântărețul a fost resuscitat 5-7 minute. Ultimul anunț al medicilor

Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio-respirator la sala de fitness. Cântărețul a fost resuscitat 5-7 minute. Ultimul anunț al medicilor

Cotabiță (59 de ani) a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, după ce un echipaj SMURD l-a resuscitat timp 5-7 minute după ce a suferit un stop cardio-respirator, a declarat pentru gândul dr. Bogdan Oprița, purtător de cuvânt SMURD.

Potrivit Cancan, artistul se afla la o sală de fitness din incinta unui hotel din capitală.

dr. Oprița a menționat că starea lui Cotabiță este foarte gravă, deși a fost conștient încă din momentul aducerii lui la spital. Cântărețul este internat la terapie internsivă, unde este intubat și ventilat mecanic.

Cântărețul Gabriel Cotabiță a fost supus unei coronarografii. În urma analizei, artistul nu are leziuni pe coronare, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală. Coronarografia, analiză cunoscută și sub numele de angiografia coronariană, este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecțiunii coronariene. Este vorba despre o investigație esențială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subțire, numit cateter, în artera femurală. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism și dirijate până la nivelul arterei coronare. Apoi se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor și se pot localiza posibilele obstrucții coronariene importante.

Majoritatea pacienților care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parțial sau complet. Procedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Durata investigației coronariene poater oscila între 40 și 60 de minute, ea fiind urmată de o perioadă de ședere la pat între 12 și 24 de ore.

Mesajul familiei pentru fanii cântărețului: „Vă mulțumim pentru gândurile bune”

Milena Cotabiță, una dintrecele două fiice ale cântărețului, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, la scurt timp după ce tatăl său a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Vă mulțumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteți și pentru susținerea pe care o simțim. Tata este pe mâini bune și suntem alături de el întrutotul. Rugăm, însă presa să înțeleagă că acum nu vom da declarații de niciun fel și să respecte această dorință în perioada următoare”, a spus Milena Cotabiță.

Gabriel Cotabiță, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, prezentator, producător muzical și de televiziune. De asemenea, este solistul formației VH2 și a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”.

Gabriel Cotabiță a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu și Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiță a lansat mai multe albume, printre care „Formații rock 5” (cu formația Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formația Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire și ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viața e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formația VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formația VH2), „Fărâme de tandrețe”, „2” (cu formația VH2) și „25 de ani de nopți albastre – Best of Gabriel Cotabiță”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului