Gabriel Oprea a fost audiat la Parchetul Capitalei. „Nu am avut nimic în plus față de alți miniștri de Interne”

Gabriel Oprea a fost audiat la Parchetul Capitalei. „Nu am avut nimic în plus față de alți miniștri de Interne
Publicat: 28/10/2015, 18:42

Vicepremierul Gabriel Oprea a sosit în jurul orei 17.00 la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, unde a fost audiat ca martor, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, care a murit deschizându-i coloana oficială. El a ieșit de la Parchet înainte de ora 18.30, fără să ofere noi detalii despre urgența pentru care a folosit coloana oficială prin București, nici pentru cele 1.500 de dispozitive de coloană oficială pe care le-ar fi folosit doar în 2015.

„Am răspuns la toate întrebările. Nu am avut nimic în plus față de ce au avut ceilalți miniștri de Interne. Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Nu am voie să spun mai mult”, a declarat pe fugă Gabriel Oprea, la ieșirea de la audieri.

Întrebat la ce i-au trebuit 1.500 de dispozitive de coloană oficială doar în primele 10 luni ale anului 2015, până în seara când Bogdan Gigină a murit, Oprea a evitat un răspuns: „Am avut mai multe activități, toate pentru a-mi face datoria. Nu am încălcat legea”.

Gabriel Oprea a subliniat în repetate rânduri că nu a folosit coloană oficială, ci doar un antemergător de la Poliția Rutieră, situație în care se afla și Bogdan Gigină.

Procurorii au primit luni toate actele solicitate de la Brigada Rutieră a Capitalei și convorbirile din dispecerat înregistrate în seara de 20 octombrie, când a avut loc accidentul în care și-a pierdut viața Bogdan Gigină, polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului.

Anchetatorii au mai primit de la reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne datele solicitate privind legislația în baza căreia a fost constituită coloana oficială pentru însoțirea cu echipaj de poliție a vicepremierului Gabriel Oprea și traseul pe care a mers acesta în 20 octombrie.

Până acum, procurorii au audiat mai multe persoane, printre care polițiștii din coloana oficială a ministrului Oprea și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori aflați în zonă.

De asemenea, consilierul personal al lui Gabriel Oprea și șoferul care conducea mașina vicepremierului în seara accidentului în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină au fost audiați marți, la Parchetul Tribunalului București, au mai spus sursele citate.

„Nu am nimic de ascuns”

Vicepremierul Gabriel Oprea a avut aproximativ 1.500 de misiuni urgente în anul 2015, până la data producerii accidentului în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, misiuni care au necesitat folosirea unui dispozitiv de coloană oficială sau cu regim de prioritate, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax. Aceasta înseamnă că în fiecare zi, Oprea a avut nu mai puțin de 5 „urgențe”.

„Nu am nimic de ascuns. Eram la serviciu și se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în acest an, am muncit foarte mult. Unde am fost se va dovedi la Parchet, am fost la instituții. Am fost la instituții ale statului român, se va spune la Parchet”, a declarat luni Gabriel Oprea, înaintea ședinței cu parlamentarii UNPR.

Întrebat care era natura urgenței care să justifice deplasarea sa cu un dispozitiv de coloană oficială sau cu regim prioritar, Oprea a evitat răspunsul, spunând că toți miniștrii de Interne se deplasau așa: „Urgența este vorba doar de un echipaj de Poliție, pe care orice ministru l-a avut la dispoziție (sic)”.

„Știu că anul acesta s-au făcut investiții, inclusiv toate motocicletele cele mai multe sunt noi. Din păcate a murit un tânăr la datorie, s-a făcut omenește tot ce se putea pentru el, în 3 minute jumătate a venit SMURD-ul. Am explicat foarte clar cum s-a produs accidentul. În trei minute jumătate a venit SMURD-ul, s-au luat toate măsurile. Voi răspunde ca martor la toate întrebările, este normal, cum au răspus și ceilalți colegi ai mei”, a mai arătat Oprea.

ÎNTREBĂRI LA CARE NU S-A RĂSPUNS PÂNĂ ACUM

1. Ce nevoie avea Gabriel Oprea de coloană oficială și cum justifică urgența deplasării sale pentru a se putea încadra în prevederile legii care spune că de coloană oficială beneficiază demnitari printre care el nu se numără?

2. De ce s-a ținut ascuns timp de două zile de către Poliție că agentul Bogdan Gigină făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea?

3. De unde venea și unde se ducea Gabriel Oprea, astfel încât era necesară coloana oficială?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Vezică biliară de porțelan”, găsită într-un mormânt vechi de 100 de ani