Gabriela Firea, despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Normală, pentru că orice persoană are dreptul să candideze”

Gabriela Firea, despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Normală, pentru că orice persoană are dreptul să candideze”
Primarul General al Capitalei (FOTO: Facebook / Gabriela Firea)
Publicat: 12/08/2020, 00:33
Actualizat: 12/08/2020, 00:37

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat marți seară, la TVR, candidatura fostului președinte Traian Băsescu la Primăria Municipiului București (PMB). „Este un contracandidat şi eu nu subestimez niciun contracandidat”, a spus ea, afirmând că i se pare un lucru normal să candideze. 

„Normală, pentru că orice persoană are dreptul să candideze. Dacă dumnealui consideră că merită să fie ales şi are ce să spună în această campanie, de ce nu, până la urmă? Am înţeles din declaraţiile domniei sale că are dreptul să candideze pentru că acel verdict de colaborare cu Securitatea nu este definitiv sau a contestat şi aşteaptă un rezultat în instanţă. Prin urmare, este normal în politică, fiecare persoană să îşi cântărească şansele, să vină cu un program în faţa cetăţenilor. Nu mi se pare hilar, aşa cum s-a prezentat în aceste zile, nu mi se pare nici neobişnuit, cum prezintă anumiţi analişti, şi de asemenea nu mi se pare că ar contrabalansa negativ situaţia mea”, a spus Firea, la TVR.

Edilul Capitalei, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat, a adăugat că nu îşi subestimează contracandidaţii.

„Este un contracandidat şi eu nu subestimez niciun contracandidat. Eu nu voi veni niciodată în faţa publicului să spun că cei 4-5-6-9 candidaţi sunt slabi sau nu au merite”, a declarat Firea.

Întrebată de ce nu s-a reuşit o alianţă a PSD cu Pro România şi ALDE privind candidatura la Primăria Capitalei, Firea a declarat că la aceste alegeri se votează omul, şi nu partidul.

„Cred că suntem pe un drum înfundat, e o falsă problemă, ne apropiem de alegerile locale şi nu parlamentare. La alegerile locale oamenii aleg oameni. De ce să mă zbat să fac trocuri politice. Ei au vrut să acumuleze, în demagogia lor, voturi. Noi acum alegem un om în care investim încredere”, a mai declarat Firea.

Reacția lui Nicușor Dan, despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „E logic, e legitim ce face PMP”

Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a comentat luni seară, tot la TVR, decizia lui Traian Băsescu de a intra în cursa pentru Primăria Municipiului București (PMB).

Acesta a afirmat că a fost un susţinător al ideii ca Partidul Mișcarea Populară (PMP) să facă parte din alianţa care-l susţine, însă ar fi trebuit ca trei sferturi dintre candidaţi să fie convinşi să renunţe, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicușor Dan consideră că existenţa unui candidat din partea PMP este legitimă.

„Este legitim ca PMP să candideze cu candidat la Primăria Capitalei care să tragă lista de consilieri. E logic, e legitim ce face PMP. Lupta care contează este PSD şi anti-PSD, iar eu cred că votantul PMP o să aleagă votul util”, a mai spus Nicușor Dan.

Traian Băsescu a anunțat în interiorul partidului că s-a decis: va candida la Primăria Capitalei!

Ceea ce până acum părea numai o informație vehiculată la „bursa politică”, devine realitate! GÂNDUL.RO a aflat în premieră că fostul președinte al României a stabilit deja în „cercul intim” de partid că își va anunța oficial candidatura la Primăria Capitalei.

Ulterior, președintele PMP, Eugen Tomac, a confirmat informația dezvăluită, în premieră, de GÂNDUL.RO, printr-o postare făcută pe Facebook.

Ce spune Elena Udrea despre candidatura lui Băsescu la Primăria Capitalei: „Gata, s-a terminat cu gluma!”

Cunoscută ca o apropiată a lui Traian Băsescu, Elena Udrea nu a ratat momentul să comenteze anunțul candidaturii fostului președinte la alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

Elena Udrea este convinsă că Traian Băsescu va câștiga alegerile locale din acest an și îi îndeamnă pe contracandidații săi să „își ia găletușele de nisip și să plece acasă”.

„Gata, s-a terminat cu gluma! Se face din nou politică în România!”, este concluzia Elenei Udrea.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului