Gabriela Firea, despre Podul Ciurel: „Despre acest proiect se spune în mod nedrept că nu duce şi nu va duce nicăieri”

Gabriela Firea, despre Podul Ciurel: „Despre acest proiect se spune în mod nedrept că nu duce şi nu va duce nicăieri”
Firea, despre Podul CIurel: „Despre acest proiect se spune în mod nedrept că nu duce şi nu va duce nicăieri”. Foto: Primăria Municipiului București / Facebook
Publicat: 23/09/2020, 07:20
Actualizat: 06/04/2021, 15:48

„Despre Podul Ciurel se spune în mod nedrept că nu duce şi nu va duce nicăieri”, este de părerea Gabriela Firea, explicând că acest proiect a fost gândit acum 14 ani, în 3 etape. Primarul Capitalei spune că administrația pe care o reprezintă a finalizat prima etapă. 

Gabriela Firea a venit cu explicații în ceea ce privește Podul Ciurel – Nod Virtuţii , după ce premierul Orban a afirmat despre acest proiect că duce de nicăieri spre nicăieri. 

„Prima etapă, Nodul Virtuţii, este deja finalizată şi cuprinde podul hobanat, cele trei pasaje supraterane şi nouă bretele de circulaţie, iar efectele privind fluidizarea traficului în zona de vest a Capitalei sunt vizibile. În cel mai scurt timp, vom demara lucrările pentru etapa a doua a proiectului, aprobat încă din luna mai, un drum expres până la Centură, cu două benzi pe sens. Pentru acesta, avem deja culoarul de expropriere aprobat, am semnat contractul cu asocierea de constructori Max Boegl – Astaldi – Euroconstruct, iar banii sunt consemnaţi, aproximativ 50 de milioane de lei pentru exproprierile din zonă, în jur de 20 de imobile”, a spus Gabriela Firea.

Firea: Am fi putut finaliza acest obiectiv mult mai rapid, însă, timp de zece ani, a fost blocat în tribunale

Acest proiect a fost gândit acum 14 ani, amintește primarul general al Capitalei.

Noi am finalizat prima dintre ele, Nodul Virtuţii. Am fi putut finaliza acest obiectiv mult mai rapid, însă, timp de zece ani, a fost blocat în tribunale de către un domn care are casă în proximitatea podului Ciurel, o casă care există şi în prezent şi nu a fost afectată absolut deloc, cofondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, prieten foarte bun cu domnul Nicuşor Dan. Împreună au făcut mai multe contestaţii în instanţă, atacând atât autorizaţia de construire, cât şi PUZ-ul de sector”, a adăugat Firea.

Marius Coaje, consilier al primarului general, a declarat că urmează o nouă etapă a proiectului, după joncţiunea cu Centura Capitalei. „După finalizarea etapei a doua, atunci când drumul expres va ajunge la Centura Capitalei, vor fi demarate lucrările pentru construirea unui drum de legătură între Centura Capitalei şi autostrada A1″, a declarat Marius Coaje.