Gabriela Firea, șefa PSD, mesaj ferm către prefectul Capitalei: “Să redeschidă școlile! Copiii sunt afectați emoțional”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Gabriela Firea, șefa PSD, mesaj ferm către prefectul Capitalei: “Să redeschidă școlile! Copiii sunt afectați emoțional”
Gabriela Firea, șefa PSD, mesaj ferm către prefectul Capitalei: “Să redeschidă școlile! Copiii sunt afectați emoțional”

Gabriela Firea îi solicită lui Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, să redeschidă, cât mai rapid, unitățile de învățământ. Șefa PSD București susține că măsura închiderii tuturor școlilor din București este una nedreaptă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Fostul primar al Capitalei susține că nu există nicio justificare ca anumite unități de învățământ să fie închise în condițiile în interiorul lor nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Din nou, Gabriela Firea anunță că testarea elevilor și profesorilor este cea mai bună variantă.

Situația singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la privirea școlilor în Capitală. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesori. De exemplu, în Europa, doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru care școli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz-două, să fie oprite cursurile. Nu există nicio justificare și cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile.

Ce este de făcut? Ce face toată Europa, să fie testați elevii, profesorii și acolo unde se constată un focar, doar acolo se poate închide o clasă sau mai multe clase sau poate, in extremis, o școală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă și de neexplicat de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa de mare cum este Bucureștiul, doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea, potrivit B1 TV.

Gabriela Firea: “Copiii nu mai socializează, nu se mai răgăsesc!”

În continuare, șefa PSD București a mai susținut că elevii sunt afectați din punct de vedere emoțional că nu mai pot merge la cursuri și că nu-și mai văd colegii și profesorii.

Am și eu copii, vorbesc în fiecare zi cu zeci, sute de mame, de familii, toată lumea este îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul tradițional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectați emoțional, nu mai socializează, nu se mai regăsesc, nu-și mai văd colegii, profesorii. De asemenea, sub nicio formă calitatea educației nu este aceeași în online. Asta o spun specialiștii. Sunt multe familii în care copiii sunt supravegheați de bunici, iar aceștia nu sunt familiarizați cu toată metodologia online. În plus, costurile pentru părinții care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari”, a mai spus Gabriela Firea.

“Să fie testați elevii, profesorii și părinții!”

Fostul primar al Capitalei consideră că testarea în masă a elevilor și profesorilor reprezintă cea mai bună soluție în clipa de față.

Să se aplice programul care a fost inițiat deja de mine, ca primar general, avem totul pregătit, atât aparatură de testare, cât și teste și personal calificat. Să fie testați elevii, profesorii, dacă este nevoie, și părinții atunci când apare un caz, și să se izoleze doar acele situații epidemiologice care apar, iar școlile să rămână deschise. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Acestea sunt propunerile noastre și nu sunt altceva decât măsuri desprinse din programele de sănătate publică aplicate, în acest moment, la nivel european și care au dat rezultate”, a mai spus Gabriela Firea.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
GENIAL! Singura femeie care poartă PRENUMELE România. Surpriză: ce mare PERSONALITATE a botezat-o așa
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Bărbatul cu care nu ar trebui să te căsătorești, potrivit zodiei tale. Femeia Balanță nu...
Inchide