Gabriela Firea, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan: ”Nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate”

Gabriela Firea, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan: ”Nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate”
Publicat: 28/06/2022, 15:16

Gabriela Firea s-a dezlănțuit din nou la adresa primarului Capitalei, Nicuşor Dan. Aceasta îl acuză că în campania electorală se lăuda că va începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic, dar ”nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate”.

”Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicuşor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot”, a scris astăzi Gabriela Firea, pe Facebook.

Fostul edil al Capitalei mai spune că fix în urmă cu trei ani, vizita prima clădire consolidată din programul Bucureşti Trainic, în strada Blănari nr. 10. Aceasta mai spune că ”la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje”.

”Bucureştenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat. De un an şi jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe şantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicuşor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanţelor de judecată. Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Ştirbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 şi aşa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an şi jumătate. Nu doar că nu a început măcar un şantier nou, dar au fost blocate şi cele care erau aproape gata”, a mai transmsi Firea.

În plus, fostul primar spune că nici protecţia clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general, iar în următoarea şedinţă a CGMB va propune renunţarea la demersurilor primăriei de a aduce la viaţă clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord.

”Nici protecţia clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general. În următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan propune renunţarea la demersurilor Primăriei Capitalei de a aduce la viaţă clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord. Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicuşor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea”, mai spune ea.