Gâdea, despre contractele privind insula Belina: Ce s-a făcut acolo e corect și legal

Redactor:
Radu Tutulan
Gâdea, despre contractele privind insula Belina: Ce s-a făcut acolo e corect și legal
Gâdea, despre contractele privind insula Belina: Ce s-a făcut acolo e corect și legal

„Am depus documente din care rezultă că ceea ce am făcut acolo… nu a fost nimic ilegal, nu a fost nimic incorect. Am preluat cele două imobile de la Apele Române cu trei contracte de închiriere încheiate anterior preluării de către Consiliul Județean Teleorman de Apele Române. Aveam obligația să ducem mai departe cele trei contracte în aceleași condiții în care ele au fost încheiate de către Apele Române întrucât ne-au subjugat în drepturi și obligații și aveam datoria să preluăm și drepturile și obligațiile celor două imobile. Consiliul Județean Teleorman nu a făcut altceva decât să ducă mai departe acele contracte de închiriere. Pentru că ele au fost încheiate în urma unor licitații și ne-au subjugat în drepturi și obligații (…) Astăzi am venit doar să depun documente din care rezultă că ceea ce s-a făcut acolo e corect și legal”, a declarat, la ieșirea de la DNA, Adrian Gâdea.

Fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman a mai spus că nu știe ca președintele PSD, Liviu Dragnea, să aibă „luciuri de apă sau alte lucruri acolo”, precizând de asemenea că nu știe ca Dragnea sau altă persoană să aibă acces în zonă.

„Cu domnul Dragnea am aceeași legătură pe care o are fiecare membru PSD, în rest nu am nicio altă legătură”, a menționat Gâdea.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, săptămâna trecută, că fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Ionuț Adrian Gâdea, actualmente secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Alături de acesta, au mai fost puși sub urmărire fostul inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Dorica Nela Ioardan, dar și Mircea Dumitrescu, fost administrator public al județului Teleorman, tot pentru abuz în serviciu.

„În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuț, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha)”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Mai exact, contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA, fără organizarea unei licitații și fără emiterea unei hotărâri de consiliu județean.

Procurorii transmit că scopul acestora era darea suprafețelor în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități. Contractele respective au fost verificate financiar, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta, potrivit DNA, cunoștea cum au fost încheiate documentele.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Ce au ajuns să facă lebedele de pe lacul Tăbăcărie din cauza mizeriei. Scene oripilante...
Horoscopul banilor 25-31 ianuarie. Zodia care dă lovitura în această săptămână
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide