Gafă în cazul accidentului de la Clinceni. Surse din Poliție l-au declarat mort pe instructorul de parașutism, Spitalul Floreasca infirmă informația

Gafă în cazul accidentului de la Clinceni. Surse din Poliție l-au declarat mort pe instructorul de parașutism, Spitalul Floreasca infirmă informația
Publicat: 19/10/2015, 14:54
Actualizat: 25/01/2016, 17:32

Doctorul Cristian Pandrea, de la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că starea pacientului este în continuare critică, acesta fiind la Terapie Intensivă.

Pandrea a precizat că informațiile care au fost comunicate prin intermediul mass-media despre decesul pacientului nu au avut confirmarea reprezentanților Spitalului de Urgență Floreasca. El a adăugat că familia bărbatului și-a exprimat dorința de a nu fi furnizate presei alte date despre starea acestuia.

Familia lui Adrian Constandache și apropiați ai acestuia solicită celor care pot să doneze sânge pentru a ajuta la salvarea acestuia.

Informațiile privind decesul instructorului de zbor Adrian Constandache au fost furnizate inițial de către Poliție și confirmate ulterior de către reprezentanți ai Parchetului Curții de Apel București, care au și dispus trimiterea la Spitalul Floreasca a unui polițist judiciar delegat.

Deși inițial anchetatorii au confirmat, după ce polițitul judiciar a ajuns la spital și reprezentanții unității sanitare i-au spus că bărbatul este în viață, procurorul de caz a infirmat, prin reprezentanții Parchetului, decesul acestuia, arătând că a fost o eroare generată și de informațiile apărute în presă.

Și surse din rândul Poliției au comunicat, inițial, că Adrian Constandache a decedat, infirmând ulterior acest lucru.

Accidentul de parașutism a avut loc duminică dimineață, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, jucătoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a făcut un salt și Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu parașuta, s-a apropiat prea repede de parașuta cu care au sărit ceilalți doi și, în urma impactului, ar fi căzut toți de la aproximativ 70 de metri înălțime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator și a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de parașutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind internat la secția de Terapie Intensivă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bopgdan Oprița, declara, duminică, că pacientul are un traumatism cranio-cerebral, intubat și ventilat, arătând că starea bărbatului este destul de gravă.

Potrivit reprezentanților Aeroclubului București, instructorul Adrian Constandache avea o experiență de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timișoara, unde a urmat cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soția lui Adrian Constandache este instructor de parașutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană națională.

Pe pagina sa de Facebook, un tânăr care i-a fost elev îl numește unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut și îi mulțumește că i-a dat încredere și curaj.

Andreea Nica avea 27 de ani și era handbalistă la echipa Unirea Slobozia, iar duminică era la primul salt cu parașuta.

Decesul Andreei Nica a fost anunțat și pe pagina de internet a clubului de handbal Unirea Slobozia: „Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de parașutism petrecut pe Aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la înființarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galați și locuia la Iași, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iași.

Accidentul este cercetat de polițiști, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia