Gândacii din spitalele românești | O pacientă de la secția de Pediatrie a Spitalului din Focșani a postat o fotografie revoltătoare: Gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte

Gândacii din spitalele românești | O pacientă de la secția de Pediatrie a Spitalului din Focșani a postat o fotografie revoltătoare: Gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte
Publicat: 09/02/2020, 15:36
Actualizat: 09/02/2020, 15:40

O pacientă care a fost internată în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani a postat, duminică, pe Facebook, o fotografie în care sunt surprinși mai mulți gândaci. Reprezentanții unității medicale spun că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienții țin mîncarea în sertare”.

Fotografia cu gândaci a fost realizată duminică și a fost postată pe Facebook însoțită de un comentariu. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.

„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! (duminică-n.r.) Am stat și eu cu un copil internată, țin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia pe pagina de socializare.

Reprezentanții spitalului din Focșani susțin că în unitatea medicală nu sunt probleme cu gândacii și spun că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țin mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secția de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost și control de la DSP, totul a fost în regulă”, a explicat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, Alina Cosma.

Postarea a fost însoțită de numeroase comentarii la care femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse”, a scris ea pe Facebook.

Unele persoane care au văzut postarea se arată revoltați de ceea ce se petrece în spitalele românești, în timp ce altele consideră că situația prezentă nu este responsabilitatea personalului medical.

„Totuși, se vede că ar fi curat linoleumul… gândacii sunt prezenți peste tot în oraș, cel puțin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului și, la câte responsabilități au, chiar nu e treaba lor”, consideră o femeie, în timp ce alta se declară revoltată: „Rușine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, fereascā Domnul să te îmbolnăvești”.

Sursă FOTO: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase