GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: „Primar în Sectorul 1 este Daniel Tudorache, până la depunerea jurământului. Cred că a câștigat alegerile, altfel nu înțeleg disperarea celor care nu vor renumărarea voturilor”

GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: „Primar în Sectorul 1 este Daniel Tudorache, până la depunerea jurământului. Cred că a câștigat alegerile, altfel nu înțeleg disperarea celor care nu vor renumărarea voturilor”
Publicat: 02/10/2020, 12:58
Actualizat: 02/10/2020, 13:35

Alfred Simonis, deputat PSD, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că există suspiciuni de fraudă electorală la alegerile locale 2020 pentru Primăria Sectorului 1, arătând cu degetul spre USR. Potrivit acestuia, chiar Dan Barna a recunoscut că „au existat inadverdențe” între numărul de semnături și cel de voturi exprimate.

„Rezultatul a fost clar viciat de fraudele de la numărătoarea voturilor. Dacă îl ascultăm pe dl. Barna sau PNL, ne spun că au existat inadvertențe între numărul de semnături și cel de voturi exprimate. Am fost la niște alegeri locale, în urmă cu 10 ani și observatorii, candidații nu au ce să caute în sală. Nu este permis de lege! Membrii biroului secției de votare sunt cei care merg acolo și ar trebui să aibă reprezentanți din toate partidele.

Altfel există posibilitatea de a vicia votul. Dacă era un PSD-ist – subscriu la ce spune dl. Tudorache – Indiferent cine fură, trebuie pedepsit. Cei care pare că fură sunt cei de la USR. Trebuie renumărate acele voturi.

„Dacă există suspiciuni de fraudă, voturile trebuie renumărate”

În opinia mea, văzând disperarea doamnei Clotilde Armand, a domnului Dan Barna, el cu transparența, până când îi pun în situația în care pot pierde niște alegeri. Ne spune că nu există temei legal. Dar a existat un vot, 6-5. Nu sunt la curent cu fiecare sector în parte, dar indiferent de cine pierde sau câștigă, important este ca rezultatul votului să reiasă din numărătoare.

Dacă există suspiciuni de fraudă, voturile trebuie renumărate. Pentru a avea garanția că ceea ce au ales oamenii a ieșit la numărătoare. Când a fost întrebată de ce nu vrea renumărarea voturilor, Clotilde Armand a spus că nu este cadru legal. Când îi convine USR…avem cadru legal. Când nu, nu avem…

„Le înțeleg disperarea…”

Această dublă măsură… Eu le înțeleg disperarea. E prima dată că USR are aceleași practică de 30 de ani în politică. D-aia sunt disperați. Lovește ca un bumerang. Sunt ăia noi, ăia curați. Doamna Clotilde, care vorbește franceză, română cu jumătate de gură…

Ar fi trebuit să aibă și acea mentalitate europeană deschisă și când e în detrimentul dânsei. Avem zeci de procese verbale greșite, nu e mai important să avem certitudinea că voturile au fost exprimate corect, numărate corect?

Atac la Clotilde Armand: „Dacă este foarte obosită”

Doamna Armand este foarte obosită, haideți să renumărăm voturile, că asta e important. Cu siguranță primar este domnul Tudorache, până la depunerea jurământului. Cred că a câștigat alegerile, altfel nu înțeleg disperarea celor care nu vor renumărarea voturilor. Domnul Tudorache va face contestații peste contestații, pentru a vedea cine este primarul ales. Singura soluție este renumărarea voturilor din Sectorul 1!

Cred că există suficiente elemente pentru a cere în instanță renumărarea voturilor. Nu sunt specialist, o să vă spun că e foarte important să avem certitudinea că cel investit primar este cel care a câștigat alegerile în Sectorul 1.

PSD este pe drumul cel bun. De la ultimele alegeri, PSD a crescut în intenția de vot mai mult de 10%. Evident că am pierdut niște primării în România. Probabil că am câștigat prea mult în 2016. După un asemenea scor… Cu bune și rele. Asta vă spun și cu o guvernare complicată, cu bune și cu rele, nu ne mai puteam aștepta la 45%. Este greu să faci 30% în Europa. Parcursul PSD este unul bun. Situația nu este cea mai simplă, indiferent cât de mult vei câștiga, când ai mai puțin, e o situație. Nu este atât de complicat, așa cum spune USR. Care a făcut 12%.

Marcel Vela, criticat la sânge: „În afară de înălțimea de doi metri, nu transmite nimic”

Din punctul meu de vedere, domnul Marcel Vela, pe care îl cunosc foarte bine, nu are nicio legătură cu calitățile unui ministru de interne. A făcut multe erori, e unul dintre cei mai slabi miniștri ai României. În afară de înălțime, nu transmite nimic. Indiferent că vorbim de întâlnirile cu interlopi…Vedem incapacitatea sa de a gestiona această situație. Când vezi membri USR cu saci de voturi în cârcă, Jandarmeria a dat ieri un comunicat în care a spus că nimeni nu a intrat în încăperea aia… Este un motiv în plus pentru care Vela ar trebui să plece la Caransebeș, unde a candidat la funcția de consilier județean, acela fiind nivelul dânsului.

Asta este corect. Orice om trebuie să învețe să piardă (vizavi de Gabriela Firea). Dar când există suspiciuni, precum la Sectorul 1, trebuie revizuit. Eu cred că acel partid care nu poate fi niciodată victimă… Atitudinea asta ne-a dăunat în ultimii 30 de ani. E bine să fii victimă când ești victimă. Am o problemă cu cei care fac pe victima deși nu au de ce. PSD are de ce să facă pe victima.

Ce spune despre solicitarea lui Firea de renumărare a voturilor pentru PMB

În moment ce în cel mai important sector din București există suspiciuni, pot exista și la celelalte sectoare și chiar la PMB. Dar la Primăria Capitalei este diferența mare, nu mă pronunț.

Eu pot fi de acord cu dumneavoastră și bine ar fi să le facem pe toate. Dacă există elemente concrete că la PMB s-a întâmplat ce a fost la Sectorul 1, evident că doamna Gabriela Firea poate să facă ce consideră domnia sa”, a declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult