GÂNDUL LIVE. Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, și medicul ortoped Tomek Alexandru Ioan, printre invitații Emmei Zeicescu, pe 20 mai, de la 11.30

Redactor:
Gândul
GÂNDUL LIVE. Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, și medicul ortoped Tomek Alexandru Ioan, printre invitații Emmei Zeicescu, pe 20 mai, de la 11.30
Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, și dr. Tomek Alexandru Ioan, medic specialist ortopedie traumatologie, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 20 mai, de la ora 11.30.

Iată care sunt principalele subiecte ale zilei:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vizită la Berlin în legătură cu  muncitorii români umiliți în Germania

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, efectuează – zilele acestea- o vizită de lucru la Berlin, pentru a vedea ce se întâmplă cu muncitorii români din agricultură, umiliți în Germania.

Cu această ocazie, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și omologul german, Hubertus Heil, au semnat o Declarație comună de intenție privind intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și politicilor sociale.

„Criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) trebuie să determine o regândire a condiţiilor în care unii oameni din Europa de Est lucrează în ferme şi în industria alimentară din Europa Occidentală”, a declarat marţi ministrul Muncii din România, Violeta Alexandru.

În acest context, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, va aduce ultimele infotmații legate de soarta muncitorilor români din această țară, mai ales că unii dintre ei s-au revoltat și au protestat după ce nu au primit banii promiți sau au fost sume mai mici decâte cele negociate inițial.

Alerte de vreme instabilă pentru cea mai mare parte a țării

Totodată, meteorologul Viorica Dima ne va spune cum stăm cu vremea, în perioada următoare, mai ales că ANM a emis mai multe alerte de cod galben pentru cea mai mare parte a țării. În următoarele două zile se anunță ploi torențiale, vijelii și chiar grindină.

Miercuri, ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină pentru 15 județe ale țării, în vigoare până joi dimineața. Cantitățile de apă vor ajunge și la 70 l/mp. Bucureștiul e sub avertizare cod galben de instabilitate.

Lisa invitaților este completată de Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Marius Iconaru, secretar general al Sindicatului Europol, avocatul Adrian Cuculis și Ana Mihaela Cobzariu, româncă stabilită în Marea Britanie, care va descrie atmosfera, din această perioadă, în zona în care trăiește.

Nu ratați emisiunea Gândul LIVE de miercuri, 20 mai, de la ora 11.30!

Invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de miercuri, 20 mai, de la ora 11.30

Inchide