GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, despre Nicușor Dan: „Numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba. PNL ar trebui să-l retragă din cursă”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, despre Nicușor Dan: „Numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba. PNL ar trebui să-l retragă din cursă”
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, despre Nicușor Dan: „Numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba. PNL ar trebui să-l retragă din cursă”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că guvernul Orban nu îi mai poate păcăli pe oameni cu „șmecheria ieftină”, referindu-se la inaugurarea trenului Gara de Nord-Otopeni și a magistralei de metrou M5. De asemenea, Tăriceanu spune că PNL ar trebui să-l retragă pe Nicușor Dan din cursa pentru Primăria Capitalei, deoarece „numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba”.

„Mă întorc puțin la subiectul cu inaugurările, pentru că am avut o clipă senzația că ați căzut în plasă, dar v-ați prins. Sunt două feluri de inaugurări la Iohannis: funcționale și inaugurale. Trenul după asta s-a închis. Sunt pentru aruncat praf în ochii oamenilor. La fel s-a întâmplat și cu magistrala M5, care va trebui închisă pentru lucrări.

Eu nu știu dacă oamenii mai pot fi păcăliți cu genul acesta de șmecherie ieftină.

Are loc un vot important, se votează ordonanța de urgență de rectificare a bugetului, prin care Orban a decis majorarea numai cu 14%. Azi am convingerea că va exista o majoritate pentru aplicarea legii, pentru majorarea pensiilor cu 40%.

„Să trăiască Iohannis și Orban cu 1.000 de lei pe lună”

E o măsură de reparație morală pentru pensionari, fiind cea mai afectată categorie după 1990 și unele pensii au ajuns la un nivel cu totul insuficient. I-aș invita pe Iohannis și Orban să trăiască cu 1.000 lei pe lună. E păcat că nici Orban, nici Cîțu nu înțeleg efectul economic. Toate țările au injectat foarte mulți bani în economie, pentru stimularea consumului. Mulți din banii de la majorarea de pensii se vor întoarce în economie. Prin tva, prin impozite pe salarii șamd.

Atac dur la Nicușor Dan: „PNL să-l retragă din cursă pe Plicușor Dan!”

Campania electorală arată aproape la fel cum arată inaugurările lui Iohannis. Se feresc de dezbateri ca dracul de tămâie. Îl înțeleg și pe Nicușor Dan că nu vrea să participe la dezbateri. Numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba. PNL ar trebui să-l retragă din cursă pe Nicușor Dan, pentru că a dat-o rău în gard cu declarațiile sale și dezvăluirile din ultima vreme.

Văd că asta este specialitatea lui Iohannis, să dea rateuri cu candidații la București. Vă mai aduceți aminte în 2016 că Orban s-a retras după ce i-a cerut o sacoșă de bani lui Urdăreanu.

Eu cred că asta ar trebui făcut, văd că Nicușor Dan, cu fiecare încercare de a se îndepărta de subiect, face o nouă gafă, numind-o pe Firea „PANARAMĂ”…

„Ce să facă Băsescu la dezbateri?”

Mă rog, văd că toți candidații se feresc de dezbateri. E valabil și pentru Firea, Băsescu, ce să facă la dezbateri? Să vorbească despre turnătoriile lui? Despre casa lui George Pădure?

Aprecierea mea este că vom avea o prezență redusă la vot, ceva de ordinul 30-35%. Sigur e o problemă serioasă de reprezentativitate redusă a celor care vor fi votați. Nu e o problemă strictă de legitimitate. Ei vor putea să fie legitim aleși, dar cu un procent așa de scăzut, vom avea primari aleși și cu 10% cu voturile cetățenilor dintr-o anumită comunitate. Ceea ce nu e bine, pentru că afectăm democrația. Fără dezbateri, nu avem decât mai puțină democrație.

„Am pledat pentru amânarea alegerilor” / „Iohannis judecă totul în prisma electorală”

Alegerile sunt o fază preliminară, în care candidații să-și expună proiectele, să discute cu votanții, dar toată această etapă, după cum vedeți, este văduvită.

Am pledat pentru amânarea alegerilor locale și fac o paralelă. În această vară s-au organizat alegeri locale în Franța, primul tur în criza coronavirus, turul doi a fost anulat. Același lucru putea fi și la noi, numai că Iohannis și cu Orban judecă totul într-o logică electorală. Vor neapărat pe 27, pentru că își dau seama că în fiecare zi pierd din popularitate. Inaugurări electorale, mai spun încă o dată!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la GÂNDUL LIVE.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
S-a aflat ACUM! Ce afaceri are, de fapt, Adina Alberts, soția lui Viorel Cataramă. Cu...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide