GÂNDUL LIVE. Claudia Chiru, învățătoare: Nu putem să le cerem părinților să notăm elevii / Totul seamănă cu un „bufet suedez” / Despre tehnologie: Copiii o stăpânesc, noi doar ne adaptăm

Redactor:
Gandul
GÂNDUL LIVE. Claudia Chiru, învățătoare: Nu putem să le cerem părinților să notăm elevii / Totul seamănă cu un „bufet suedez” / Despre tehnologie: Copiii o stăpânesc, noi doar ne adaptăm
Claudia Chiru, învățătoare, la GÂNDUL LIVE

Învățătoarea Claudia Chiru a declarat, la GÂNDUL LIVE, că principiul notelor acordate doar cu acordul părinților nu are cum să stea în picioare și situația seamănă cu un „bufet suedez”, unde fiecare vine și ia ce vrea, apoi pleacă. „Predarea online, dacă se face bine, poate să ducă la o evaluare corectă”, a mai spus, pe de altă parte, Claudia Chiru.

„Nu vreau să înțeleagă publicul că nu înțeleg meseriile și sunt arogantă. Nu putem să le cerem părinților să notăm proprii elevi. Ceea ce se întâmplă acum cu această rugăminte din partea ministerului, este un bufet suedez.

Note doar cu acordul părinților: Dacă elevii sunt majori își pot da singuri consințământul pentru a li se trece nota în catalog

Nu avem fundament, ceea ce înțeleg eu, cu mintea mea, este că, la acest bufet suedez, se încearcă să se mulțumească toată lumea, ca să nu ne supărăm.

Există mai multe variante: fie se pot pune în timpul școlii online, fie se pot folosi celelalte note. Facem cum vrem. Predarea online, dacă se face bine, poate să ducă la o evaluare corectă. Acest lucru nu se rezolvă punându-mă pe mine să cer acordul părinților. Nu rezolvi nimic. Problema pe care o ai. Seriozitatea cadrelor didactice pentru a se adapta situației pe care o trăim.

Sunt în anul 5 cu elevii mei, ne cunoaștem foarte bine, nu ne este greu să ne vedem pe un ecran. Elevii mei au venit cu soluții, mă sprijină și fac tot ceea ce le cer. Nu e o schimbare mare, având în vedere că este temporar.

Elevii s-au adaptat fantastic la școala online!

Problema este la cei care au gândit această modalitate. Copiii fac ceea ce văd la noi. Cum nu mă respect eu ca mine ca profesionist? Stau pe Zoom cu ei, ca ei să mă vadă, că depun efort, că nu stau să-mi fac unghiile toată ziua, mă implic activ, așa o să mă respecte. Eu le pot cere orice și pot face orice cu ei în online. Azi am făcut cu elevii mei prezentări ale Castelului Peleș făcute în MINECRAFT. Totul este posibil.

Trebuie să experimentăm și să vedem. Nimeni nu are un răspuns clar. Elevii s-au adaptat fantastic. Nu îi putem ține departe de tehnologie pe copii, pentru că ei o cunosc foarte bine. Noi trebuie să ne adaptăm. Extremele nu sunt bune, trebuie să găsim calea de mijloc. Trebuie să gândim de capul nostru fiecare.

Facem lumină acolo unde suntem, ies în fiecare zi pe Facebook, arăt ceea ce fac. Sper să avem doar oameni care înțeleg ce este învățarea, dispuși să colaboreze cu părinții”, a declarat Claudia Chiru la GÂNDUL LIVE.

Inchide