GÂNDUL LIVE. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a răbufnit în direct: „Nu cred în coronavirus, pot să cred în Dumnezeu!” / „Dumneavoastră vreți să mă învățați pe mine…”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a răbufnit în direct: „Nu cred în coronavirus, pot să cred în Dumnezeu!” / „Dumneavoastră vreți să mă învățați pe mine…”

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a răbufnit în direct la GÂNDUL LIVE, unde a declarat că nu crede în coronavirus și nu poartă mască în semn de protest.

„Nu am pățit nimic, dar văd că dvs., nu știu cărui fapt datorez această onoare. Deocamdată mi-ați cerut părerea. Reîncălziți o ciorbă veche de luni de zile. Era o discuție între membrii PSD, cineva trăgea cu urechea, ceea ce nu cred că e frumos.

Eu nu am uitat microfonul deschis când am exprimat acea opinie. Pentru că a te lovi de un refuz nu cred că e o dovadă de mare înțelepciune.

D. Buzatu: „Nu cred în coronavirus!”

Doi. S-a relatat că eu nu cred în coronavirus. NU CRED ÎN CORONAVIRUS, pot să cred în Dumnezeu, existența coronavirus nu ține de credință, ci de medicină.

Eu nu v-am invitat să comentați aceste lucruri. De două luni eu nu am infectat nicio persoană deși continui să am aceeași atitudine protestatară.

Eu sunt foarte obișnuit că dvs. vreți să mă învățați pe mine… Ați spus că vor înțelege toți românii că pot face ce vrea…

Sunt ales de oamenii aceștia. Pe dvs. nu v-a ales nimeni niciodată. Construiți prostii, doamnă!

Eu m-am zbătut în fața oamenilor. Nu se poate purta un dialog. Vă rog să mă scuzați. Trăim într-o țară a libertăților, oamenii își exprimă liberi opinia. Nu aveți mereu dreptate, doar pentru că aveți un microfon. Nu vă pune nimeni să vă însușiți opinia mea.

De ce încercați să îmi interziceți exprimarea acestei opinii? Iată că infectarea este exponențială acum, cu milioanele de euro turnate în măști, reclamă la tv, radio. Dvs. nu citiți…Văd că mă provocați…

Pur și simplu am spus că existența acestui virus este o problemă de știință, de determinare.

Buzatu: „Nu purtați mască, stați în casă, dați banii la tv”

S-ar putea ca pandemia să ajungă la o limită maximă a infectării totale a populației. Dacă nu se iau măsurile adecvate. Trebuie să pregătim din punct de vedere al cercetării tratamente pentru aceea care vor fi infectați. Nu mă tem deloc, dar există posibilitatea să mă infectez.

Trei. Consider totuși că sunt muritor și evident unii oameni, toți oamenii, muritori, mă număr și eu. Nu cred că sunt un personaj atât de important. Mi-am făcut treaba în toți anii aceștia.

Eu le-am spus foarte simplu: Fac lucrul acesta ca un protest, dar dvs. nu observați ce se întâmplă în lumea aceasta.

Oamenii știu și alți lideri, nu doar pe mine. Nu doresc să rămân în istoria politicii locale.

Mi-am asumat treaba asta, e un protest. Există oameni cărora le explici de 10 ori și nu înțeleg nimic.

A. Solomon și I. Stativă sunt verii mei. Am străbătut 300 km și am văzut 10 oameni cu mască.

Este un protest din partea mea. Vreți să merg la Palatul Victoria să-l infectez pe dl. Orban?

De ce nu vreți să ascultați ce vă spun? Unii pot să respecte legea, alții nu. Cei care nu respectă se expun sancțiunilor.

Nu incit la această chestiune. Eu, ca atitudine personală, fac lucrul acesta. Dacă mă amendează, mă amendează…Eu mi-am asumat lucrurile acestea.

Am explicat de 3 ori…Gata. Eu am mai auzit de alde dvs…E o atitudine personală. V-am cerut eu să vă urcați în mașina mea? M-am urcat peste dvs. în mașină?

Sigur că nu suntem de aceeași părere. Nu îndemn pe nimeni să nu respecte legea. Nu e vorba de credință, este un aspect care are determinări științifice.

Liderul PSD Vaslui: „Eu am înțeles că sunt muritor”

Nu am spus că virusul nu există. Eu am înțeles că sunt muritor.

Stativă nu e subalternul meu la Organizația Vaslui. Dvs. ați fost vreodată membru al Parlamentului? Eu am fost în 3 mandate. Ați avut curiozitatea de câte ori am vorbit eu? Nu în afara ședințelor, luări de cuvânt în buletinul oficial partea a treia.

Întrebați-l pe Stativă, e parlamentar în funcție. Depinde din ce perspectivă priviți cifrele despre infectări. Dvs. știți când a intrat virusul în România? Testăm 50% din populație și am constatat că 10% sunt infectați. Nu vorbim despre asta. Vorbim de testări aleatorii, vedem că apar niște cifre. S-ar putea că dacă testăm toată populația, să constatăm că 50% din populație este infectată. Ar fi trebuit măsuri mai complexe, inclusiv cercetare, medicamente, tratamente.

Când o să fie ATI plin? Dvs. ați văzut ca guvernul să propună niște măsuri pentru extinderea capacității de tratare? Dacă ați vedea spitalul de la Vaslui, ați rămâne plăcut surprinsă. Nu e doar un spital, sunt multe alte lucruri făcute. Dacă aveți o baghetă magică, să îmi dați și mie. La nivel social, e o chestiune mai complicată. Văd că aveți o părere foarte proastă despre poporul nostru…Vă străduiți să-l educați. Aveți o înțelegere superioară a educării românilor. Eu cred că n-o să puteți”, a declarat Dumitru Buzatu, la GÂNDUL LIVE.

Inchide