GÂNDUL LIVE. Jurnalistul Vlad Petreanu, despre cei doi deputați PSD amendați la șaormerie: „Arată manifestarea IDIOCRAȚIEI din România. Presupun că CNCD își pune niște întrebări”

Publicat: 08/07/2020, 12:13
Actualizat: 08/07/2020, 16:49

Jurnalistul Vlad Petreanu a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, cazul celor doi pesediști, Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă, care au făcut scandal într-o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei. „Unii nu pot inova și ies în evidență în politică, ajung șmecheri, lor nu li se aplică regulile…”, a declarat gazetarul.

Profesorul Dumitru Borțun a dezbătut același subiect, la GÂNDUL LIVE.

„Bună dimineața. Păi ce am văzut în imagini arată manifestarea idiocrației care sugrumă România. Cei doi parlamentari trebuie să reprezinte legea, să respecte normele elementare de bun simț. Ei trebuie să înțeleagă că sunt în funcție nu ca să fie mai șmecheri, să nu respecte regulile, ci lor trebuie să le fie mai complicată viața.

Tragedia mare vine de abia după. E un incident care descrie o situație. Idiocrația e caracterizată de solidaritate, oamenii aceștia se promovează unii pe ceilalți. L-ați auzit pe Romașcanu făcând distincția între înjurătură și injurii.

Vlad Petreanu, despre „șmecherii cărora nu li se aplică legile”

Uitați care e problema. Din păcate există… Oricine încearcă să iasă în evidență în societate, încerci să faci ceva în plus. Unii nu pot inova și ies în evidență în politică, ajung șmecheri, înseamnă că se evidențiază prin faptul că lor nu li se aplică regulile. Ei pentru că sunt deja șmecheri pot parca pe locuri pentru Handicap, ei nu respectă legea când toți fraierii o respectă.

Presupun că CNCD își pune niște întrebări. Vedeți ce aberație. Cine solicită respectarea legii? Cel mai umil om care poate lucra în țara asta. Presupunem că nu este cetățean. În timp ce ăia care fac legea o încalcă primii, îi intimidează pe cei care vor să o respecte. O dată pe casier, apoi pe polițiști.

Petreanu: „Am avut exemple și din PNL”

Îmi pare rău, dar nu e o chestiune care ține doar de un anumit partid, am avut exemple din PNL, lideri de opinie care nu respectă legea.

Domnul acesta, după incidentul din 2012, cum e posibil să sugerezi că un prim minstru va fi asasinat, dacă își permite să vină în preajma ta (n.r. Solomon). Celălalt om, domnul Stativă, nu am auzit de el, dânsul a vorbit în 12 ani de când e deputat … 15 minute!

Ce îi califică pe acești oameni să ne reprezinte? Dacă tot fac asta, de ce nu dau un exemplu pozitiv? Dacă nu îți place legea, schimb-o să fie mai bună. Cât e legea respect-o fii primul care o respectă. Alte partide care încalcă legea, este un lucru lamentabil.

Dl. Romașcanu spune că a plătit pentru asta. Cum sunt cocalarii? 1.000 de lei? „Ia mă de aici, 1.000 de lei și pleacă mai departe!”, a declarat Vlad Petreanu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase