GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre paralela între cazul Alex Bodi și cazul Caracal: Nu vreau să speculez. La Dincă avem de-a face cu un psihopat

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre paralela între cazul Alex Bodi și cazul Caracal: Nu vreau să speculez. La Dincă avem de-a face cu un psihopat
GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre paralela între cazul Alex Bodi și cazul Caracal: Nu vreau să speculez. La Dincă avem de-a face cu un psihopat
Publicat: 13/11/2020, 12:02
Actualizat: 13/11/2020, 13:39

Dumitru Coarnă președintele SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual), a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre încrengăturile dintre autorități și grupările de crimă organizată din România. Acesta spune că nu există însă o legătură între dosarul Caracal și cel al lui Alex Bodi, arestat pentru proxenetism, dar „putem specula”.

„Marea problemă e desfășurarea infracțională din 2014. E bine că i-au arestat preventiv. Avem și autorii la bancomatele din Pallady și Otopeni. Poliția a înțeles să lucreze corect. Domnul Gavriș a dispus acel serviciu specializat să nu mai lucreze…la aceste grupuri infracționale. Declarația a fost confirmată de procurorii DIICOT. Eu v-am dat un răspuns rațional, la ceva rațional. Avem declarația ofițerului de la Crimă Organizată, care a spus că li s-a interzis să lucreze la dosare de grupuri crimă organizată.

Eu nu spun că dl. Gavriș ar fi în spatele lor, dar merg rațional. Începând din august 2020, cu omorul unui interlop din București, unde s-a poziționat și a scos informații către presă. Dar au ieșit la lumină lucruri periculoase pentru societate, dar iată că s-au redresat.

Să reducem, să diminuăm posibilitățile astea, de la 80%, la 10%…

„Nu vreau să speculez…”

Cu certitudine alimenta zone de prostituție, sunt lucruri extrem de concrete. De acolo se fac bani. Cum să nu știe? Întrebați-l pe procurorul Vasilescu, care a ținut dosarul cu Luiza Melencu, nu vrea să verifice pista asta.

Eu nu vreau să speculez nimic, vreau să rămân profesionist.

Întrebarea a fost într-un context general. Nu, nu, nu. Aveți dreptate. Suntem pe județul Dolj. Eu vorbeam într-un context general, cum să faci o dispoziție prin care interzici polițistului să supravegheze informativ acele grupuri de crimă organizată? A fost ceva public. Însușit de procurorii DIICOT.

Aveți dreptate, am mutat la Craiova, la dl. Vasilescu. A avut informații despre Luiza, când a dispărut, avea mașina, culoare, marcă, a stat cu mașina în dosar…

Fix ca informația lui Vasilescu și nici atunci nu a avut bunul simț să o scoată.

Există această posibilitate. Ar fi total incorect să negăm că o parte din bani ajung la oameni din poliție. Se întâmplă lucrul ăsta.

Cazul Caracal vs. Cazul Alex Bodi

Nu există conexiuni între dosarul Caracal și dosarul lui Alex Bodi. Faza de urmărire penală este una nepublică. Vă spun cât îmi permite Codul de procedură penală.

Ca să avem o conexiune, între Caracal și Craiova, trebuie să îl avem și pe Dincă în această zonă de suspecți. Nu știu. Putem specula, da.

Sunt date la momentul ăsta nepublice, din respect pentru cei care lucrează la aceste dosare ar fi ilegal din partea mea. Distrug munca lor.

Scopul era de exploatare sexuală. Aici nu se vorbește deloc despre omor. Ăsta era obiectul lor de activitate. Nu rezolvau nimic dacă le omorau. Dacă mențineau o stare de temere, asta e altă discuție. Nu recurg la omor decât în momentul de criză profundă.

La Dincă avem de a face cu un psihopat. Tragem învățăminte, e bine că discutăm public.

Doamne ajută că în 2020 noiembrie sunt oamenii ăștia în arest! Să privim partea pozitivă. Aici e vorba de judecători. De ce e așa de greu? E extrem de complicat. Unii procurori primesc niște bănuți, e extrem de complicat să securizezi cazul.

Știu un caz în Craiova unde procurorii au intervenit ca un interlop să nu fie arestat. Suntem într-o altă logică.

Rețelele de interlopi, doar slăbite, nu decapitate

Nu am decapitat rețelele, doar le-am slăbit. Poliția trebuie să țină fenomenul sub control, undeva 5-7%. Nu 80% din societate să funcționeze așa. Lucrurile sunt scăpate de sub control. Să țină zona la limita minimă.

Problema de fond e să le ții sub control, să ai un efect minimal. La noi cred că funcționam într-o altă logică. Poliția și DIICOT au lucrat extrem de bine, aplicat. Au avut rezultate.

„Avem nevoie de oameni de caracter!”

Urmează să vină alții să preia. Poliția și procurorii DIICOT au aceste capacități. Important e să fie de bună credință. Să fie de aici pentru totdeauna. Oamenii să nu se vândă, pe românește.

Nu e foamete în parchete, dacă vă uitați la salariile lor. Eu spuneam să avem oameni de caracter. Caracterul implică și o diminuare a gradului de lăcomie, în opinia mea.”, a declarat Dumitru Coarnă la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase