GÂNDUL LIVE. Fost decan al Academiei Naționale de Informații: Cum pot fi verificate, în mod simplu, afirmațiile Elenei Udrea

Publicat: 06/02/2015, 09:40

Cristian Troncotă, fost decan al Academiei Naționale de Informatii și, în prezent, profesor, a afirmat joi la Gândul LIVE că dacă se demonstrează că afirmațiile făcute în spațiul public de Elena Udrea sunt adevărate, „atunci avem o problemă foarte gravă de securitate”, iar „traficul de influență al șefului adjunct al directorului, care e militar, încalcă orice fel de principii, norme de lucru intern”.

„Dacă se demonstrează că ceea ce a declarat omul poltic, doamna Udrea, atunci avem o problemă foarte gravă, de securitate. Dar, doamna Udrea a spus ca nu are dovezi, iar traficul de influență al șefului adjunct al directorului, care e militar, încalcă orice fel de principii, norme de lucru intern. Domnul Coldea eu l-am avut student la Academie, nu era de zece, așa sunt băieții. Tocmai de aceea a făcut și o carieră foarte frunmoasă, gradele nu i le-a pus domnul președinte decât formal, dânsul a condus operațiuni antitero, este crescut de mic la noi, singur s-a ridicat pe profesionalismul lui”, a comentat Troncotă.

Decanul Academiei Naționale de Informații spune că este „o legendă” că Florian Coldea ar fi fost omul lui Traian Băsescu. „Este o prostie. (Florian Coldea n.n.) a venit atunci când a fost criza ziariștilor, a avut cele mai bune infomații despre rezolvarea acelui caz. L-au luat în echipa aceea și a rezolvat problema. Normal că unuia din ăsta îi pui galoane și îl promovezi”, crede decanul Academiei Naționale de Informații.

Povestind despre cum Sebastian Ghiță l-a vizitat la închisoare pe fostul ei soț, Dorin Cocoș, inculpat în dosarul „Microsoft”, Elena Udrea a dezvăluit la TVR un schimb de sms-uri cu deputatul PSD.

Revenind la verificarea afirmațiilor făcute în spațiul public de Elena Udrea, decanul Academiei Naționale de Informații a afirmat că în cadrul SRI există o structură internă de protecție, „o arie de securitate”, în afara căruia angajații SRI nu pot ieși fără să anunțe.

„Distinsa doamnă ar trebui să știe foarte bine că într-un serviciu de informații există o structură internă de protecție, pe care o să o numesc eu, că nu pot să dau alte detalii, arie de securitate. În afara acestei arii de securitate nu poți să ieși în calitate de cadru al instituției decât prin raport și în situații deosebite. De la femeia de serviciu și până la directorul cel mare toată lumea la angajare semnează un angajament în care se menționează că sunt de acord ca permanent să se întreprindă măsuri speciale de protecție. Ceea ce înseamnă că ești în afara orelor de program și vrei să faci un drum undeva la Ploiești , neanunțat, pentru că trebuie să te scrii pe o listă și să aprobe șefii că vrei să părăsești garnizoana, ca să te ia alții în altă zonă de protecție. Dar dacă intervine ceva și trebuie neapărat să faci, dai telefon și anunți, iar a doua zi faci un mic raporțel și scrii că am fost acolo, am rezolvat treburile astea. Treburi personale, d’păi probleme din astea, d”păi că vine cineva in vizită ?”, a relatat Troncotă la Gândul LIVE.

„Totul este în arie de protecție. Nu iese nimeni din aria de protecție. Ce spune distinsa doamnă poate fi verificat imediat, se apasă pe niște butoane și se verifică dacă este așa cum zice dânsa. Mai ales la penitenciar, când te duci să vizitezi pe cineva, vă dați seama că acolo este o altă zonă de protecție. Ca să nu greșească, de aceea îi protejează”, a arătat Troncotă.

Troncotă a declarat că pot fi verificate și afirmațiile privind vizitele de la sfârșit de săptămână pe care Dorin Cocoș le-ar fi făcut la SRI șefilor instituției. așa cum a afirmat Elena Udrea.

„Scrie în legea SRI că directorul, pentru lămurirea unor probleme, poate să invite și persoane din afara instituției. Un academician, un om de afaceri, la sediu sau la o casă de protocol. Și aia e tot în aria de securitate. Poate să cheme pe oricine, nu îi interzice legea, poate să vorbească cu oricine”, spune Troncotă.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Un profesor de la Harvard susține că specia umană și universul sunt rezultatul unui experiment...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Locul unde NU există nicio RESTRICȚIE în România la cumpărături. Produsele cu prețuri extrem de...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
TOATĂ GERMANIA e în stare de șoc: Nimeni nu ar fi crezut așa ceva vreodată:...
Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021