GÂNDUL LIVE. Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița: „Nu este nimic nou. Ne-am manifestat mereu nemulțumirea că totul se face pe genunchi!”

Publicat: 06/07/2020, 13:07
Actualizat: 06/07/2020, 14:44

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre conflictul dintre PNL și CCR în plină epidemie de coronavirus, din care românii nu mai înțeleg nimic. De asemenea, acesta a vorbit despre ce măsuri economice ar putea fi luate pentru a traversa criza.

„Pentru ALDE nu e nimic nou. Ne-am manifestat mereu nemulțumirea că totul se întâmplă pe genunchi. PNL a dat dovadă de incompetență, nu a reușit să vină cu o idee, și cetățenii români să înțeleagă ce se întâmplă.

Din partea Executivului asistăm la un atac continuu la atacul CCR, la Constituție. Cum nu îți convine ceva, poate fi contestat.

„Oamenii s-au săturat după trei luni de nebuloasă!”

Încă de la începutul instituirii stării de urgență / alertă am avut o responsabilitate mai mare din partea oamenilor decât a guvernului. Această bulibășeală a dat o cale oamenilor să-și vadă propriul interes. Oamenii s-au săturat după 3 luni de nebuloasă, oamenii au analizat ce s-a spus prin aceste restricții și ce au făcut practic liberalii, au petrecut, și-au făcut zile onomastice, au făcut întâlniri politice.

Cum respecți o regulă făcută de un guvern care nu respectă? Și în prima etapă și acum oamenii se protejează pe cât posibil. Nu pentru reguli, pentru că sunt făcute pe genunchi.

Guvernul nu are decât să respecte, nu are cum să ia locul legislativului, poate să vină cu o hotărâre de urgență, să fie în concordanță cu legislația în vigoare, chiar dacă nu le convine. Nu poți să vii cu o altă propunere, dincolo de lege.

Pentru mine există o disperare a pensionarilor, nu e o supriză că avem 2 milioane de pensionari care au sub 1.000 lei pe lună, ei așteptau modificarea legii. Nu poți să spui cu două luni înainte de aplicarea legii că nu sunt bani pentru pensii și alocații. În disperarea lor oamenii așteaptă bănuții.

Acel program de relansare economică nu a fost decât unul de lansare electorală. Nu mi se pare normal, nu a fost clarificată această pandemie, dar trebuiau să-și asume ca atare. Să aplice acele soluții pe care le promiteau acum 3 ani.

I-a luat prin surprindere pandemia, puteau vedea înainte că vom avea probleme. Să nu oblige spitalele să cumpere doar de la Unifarm, iată ce problemă avem cu Unifarmul. Premierul Orban e interesat doar de fondurile care pot fi utilizate în campania electorală.

Trebuie să gândim metodic, ce priorități avem pe termen scurt și termen lung. Nu e o noutate că trebuie să cheltui banul public așa cum trebuie. Nu e foarte greu să vii și să stimulezi acele domenii economice care îți aduc plus valoare, să nu te concentrezi pe zone care mai suportă anulare.

Am rezerve în privința acelui număr mare de infectări. Ponderea de infectare este extrem de mică în rândul românilor, o persoană la mia de testați.

Cum salvăm economia afectată de criza Covid-19

Acest domeniu Horeca nu înseamnă doar hoteluri și restaurante, e un sistem de promovare a țării, de colectare de taxe, o întreagă industrie la care s-a pus umărul foarte tare în ultimii zece ani. Am rezerve privind specialiștii care vin zi de zi cu o idee. Păreri de la veniți și neaveniți sunt multe.

Ce facem cu economia? Putem să păstrăm o distanță fizică mult mai amplă. Putem pune doar mese cu 4-6 membri. Oamenii ăștia au investit, acum încearcă să supraviețuiască. Acest domeniu nu poate fi lăsat de izbeliște.

Eu sunt adeptul școlii clasice, chiar dacă aș umbla la metodica predării și programă. Nu mă pronunț până în toamnă, nu vreau să mă antepronunț, cum face Orban, care spune că va fi al doilea val. Să vedem concret pe ce ne putem baza”, a declarat Ionel Petre la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului