GÂNDUL LIVE. Lucian Romașcanu, senator PSD: „Avem un regret că am pierdut Capitala, dar rămânem cel mai mare partid”

GÂNDUL LIVE. Lucian Romașcanu, senator PSD: „Avem un regret că am pierdut Capitala, dar rămânem cel mai mare partid”
Publicat: 29/09/2020, 13:27
Actualizat: 29/09/2020, 14:37

Lucian Romașcanu, senator PSD, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că social-democrații „regretă” pierderea Primăriei Capitalei, dar PSD rămâne cel mai mare partid din România. De asemenea, Romașcanu îi recomandă lui Ludovic Orban că remanieze actualul Guvern: „Nu se mai poate. Este foarte rău economic, pandemic, o să vedem”.

Toată lumea spune că a câștigat. Dar fiecare să se uite pe cifre. Cât timp ai cel mai mare număr de primari, consilii județene, poți spune că ai câștigat. Toate deciziile de reconstrucție a PSD par a fi validate. Plecăm după alegeri prezidențiale pierdute. Niște scoruri în care PSD avea la 18%. Acum suntem la 31% și e o victorie a noastră, comparativ cu ceilalți suntem singura alternativă de stânga.

Despre eșecul Gabrielei Firea: „Nu este cel mai fericit moment din viața unui om”

Orice se poate face pe stânga se cheamă fuziune. Legal nu se mai pot face alianțe. Dacă vor să vină lângă noi sunt bineveniți. Decizii discutabile ale lui Victor Ponta, lucrurile astea ar trebui să fie învățătură, dacă vrem construim ceva, trebuie să o facem cu respectarea principiilor.

Singurul lucru este de empatie vizavi de o clasă care câștigă sub 1.000 de lei, sub 1.500 de lei, sunt lucruri care trebuie corectate. Atâta timp cât PSD a guvernat, a avut și resursele necesare.

Nu este cel mai fericit moment din viața unui om (referitor la Gabriela Firea). Dumneai va explica exact, sigur că avem un mare regret că am pierdut Capitala. Sigur, legat de parlamentare, avem două componente: unde vrei să mergi și partea de oratorie. Pe fond noi suntem pe o direcție fundamental europeană. Toate declarațiile sunt în această direcție. Au dispărut foarte multe figuri care puteau fi contestate, din primul plan.

Președintele Iohannis demonizează 30 și ceva la sută din populația României. E normal ca oamenii să aibă și alte opțiuni. Și au avut în proporții covărșitoare.

Prima moțiune de cenzură a fost de fapt un turnesol care a arătat lumii că PSD este minoritar în Parlament. Nu știu dacă mai e oportună o moțiune până la alegerile parlamente. Dl. Cîțu a început să spună adevărul de abia după alegeri. Suntem la un deficit istoric.

Critici dure la adresa guvernului Orban

Noi am făcut ce trebuia făcut. Am dat o lege bugetată la începutul anului, promulgată de Iohannis. Dacă nu sunt în stare, trebuie să plece. Dacă nu avem o soluție până la alegerile generale. În trei ani noi am avut creșteri în fiecare an. Trebuiau să ne lase pe noi, dar au vrut la guvernare să-și asume tot ce înseamnă ea. Iar triumfalismul acesta, în care Cîțu spune că vine bucuria…și nu vine. După alegeri dl. Orban va face o remaniere profundă a guvernului, pentru că nu pot să meargă înainte cu o asemenea incompetență.

Oamenii nu au fost aleși după competență. Remanierea trebuia făcută mai demult. Nu se mai poate. E foarte rău economic, pandemic, o să vedem. Lucrurile, dacă nu reușim, nu cred că este oportună o moțiune de cenzură, dar ar trebui să se cenzureze și dumnealor până la alegeri, să facă remanierea.

Opoziția, o reinventare politică pentru PSD

Opoziția este o reinventare politică, dar vom fi în stare să câștigăm alegerile parlamentare. Dacă vom reuși să avem alianțe, vom avea un rezultat bun.

Nu poți să iei decizii fără case de sondare. Casele de sondare, exit poll-urile au fost unele în linie, altele distanțate de rezultatele finale, dar deciziile se iau în consecință. Sper din suflet…Oameni precum Daniel Tudorache și Daniel Florea la sectoarele lor au făcut lucruri la primăriile lor, sper ca numărătoarea voturilor să le dea dreptate”, a declarat Lucian Romașcanu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York