GÂNDUL LIVE. Medicul Virgil Musta: „Putem distruge totul, putem da cu piciorul, pentru că nu vrem să înțelegem, să respectăm regulile!”

Redactor:
Silviu Bănilă

Virgil Musta, doctor boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a lansat un avertisment dur la GÂNDUL LIVE, referitor la cei care manipulează și spun că noul coronavirus „nu există” sau este inofensiv.

„Din fericire în zona noastră este liniște. Avem doar 7 cazuri. În ultimele 2-3 săptămâni au venit 1-2 cazuri pe zi noi și alte 1-2 cazuri vindecate. Există diferențe destul de mari în diferite zone ale țării. Acesta este riscul mare. Dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile, că virusul e în continuare în comunitate, vom fi sufocați, ajungem ca Italia. E foarte important să respectăm regulile, pentru că până acum pandemia a fost ținută sub control bine.

„Relaxarea nu va mai fi dacă numărul de cazuri va crește!”

Avem o comunicare foarte bună cu societatea civilă, se pare că în mare măsură respectă regulile. Ne-am obișnuit cu măsurile de protecție. Relaxarea e foarte importantă, economică, socială, pentru psihicul nostru. Vom asista la o remodelare a acestor reguli sau poate la restricții mai mari dacă nu înțelegem să respectăm regulile.

Relaxarea nu va mai fi dacă numărul de cazuri va crește!

Sunt persoane cu bună credință, care fac aceste acțiuni de intoxicare, alții săracii, îi cred pe aceștia, este neplăcut (referitor la cei care spun că nu există Covid). Tot populația și populația suferă. Putem distruge totul, putem da cu piciorul, pentru că nu vrem să înțelegem, să respectăm. Avem alte interese și așa mai departe”, a declarat Virgil Musta la GÂNDUL LIVE.

AVERTISMENT. Medicul Virgil Musta: O explozie incontrolabilă a numărului de cazuri de COVID-19 ne poate aduce rapid în situaţia pe care am reuşit să o evităm acum 2-3 luni

O explozie incontrolabilă a numărului de cazuri de coronavirus ne poate aduce în  situația în care spitalele să nu facă față pacienților, avertizează medicul de la Timișoara Virgil Musta, amintind că în urmă cu 2-3 luni, prin respectarea distanțării am reușit să evităm o tragedie ca în Spania sau Italia.

Inchide