GÂNDUL LIVE. Nicoleta Toma, primarul din Țăndărei: „Suntem un oraș demonizat” / „Unii nu pot completa declarația pe proprie răspundere pentru că NU ȘTIU SĂ SCRIE!”

Publicat: 07/04/2020, 12:37
Actualizat: 07/04/2020, 14:54

Nicoleta Toma, primarul din Țăndărei, orașul ialomițean păzit de armată, în urma numărului mare de cazuri de coronavirus, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că oamenii de acolo „sunt demonizați” și unii nu pot completa declarație pe proprie răspundere deoarece nu știu să scrie.

„Care să fie situația, doamnă? A treia zi de carantină, un oraș păzit de militari. Nu toți cei 13.000 de cetățeni nu sunt romi, ei sunt 20%. Nu toți romii sunt vinovați de încălcarea măsurilor de siguranță. Țăndărei e un oraș demonizat! Am văzut în media, sunt urmărite anumite persoane care să fie filmate. Acest oraș nu trebuie demonizat în halul acesta.

Nouă nu ne sunt transmise liste cu persoanele care au venit din străinătate. Nu avem contact direct cu vama. Vă pot spune doar despre persoanele care vin izolate la domiciliu. Unii intră, alții ies. Nu avem de unde să știm cât suntem. Nu am luat fiecare casă la rând, să facem un recensământ, câte au venit, câte au rămas, câte au plecat.

Am văzut că sunt mulți care fentează vama. Nu stăm la vamă. Nu avem informații, domnul meu. În carantină înseamnă că nicio persoană cu domiciliul în oraș nu poate ieși în exterior, decât cei care lucrează în anumite domenii. Bineînțeles că nimeni nu iese din oraș. Depinde și cine a filmat și unde a filmat. Sunt și persoane care nu conștientizează pericolul, nu știu să scrie, să facă declarația pe proprie răspundere. Nu toate persoanele sunt izolate la domiciliu. Cele izolate sunt monitorizate și se aplică sancțiuni legale când ies pe stradă. Dar sunt și alte persoane, țigani, care nu sunt pe aceste liste de izolare la domiciliu. Au nevoie personale. Dar dacă nu știu să scrie…

Nu puteți eticheta o comunitate întreagă pentru că unii nu respectă aceste măsuri. Aici sunt revoltată. Mă doare că o comunitate suferă pentru că unii nu au respectat legea. Am zis de trei săptămâni că Țăndărei riscă să devină un focar. Am propus suplimentarea listelor cu cei care vin din străinătate să fie izolați la domiciliu. Am cerut suplimentarea forțelor de ordine.

Am depistat din aceste persoane, am trimis listele către comitetul județean. S-a aprobat asigurarea de forțe de ordine. Am cerut să fie testați toți cei izolați la domiciliu, pentru că au familii mari, foarte mulți copii, bătrâni, ei să fie scoși din acel mediu, dacă rezultatul este pozitiv, tocmai pentru ca să nu se răspândească virusul. Mi s-a zis că nu se poate aproba așa ceva. Cel puțin de trei săptămâni am atras atenția!

Eu nu acuz pe nimeni, sunt niște propuneri pentru a preîntâmpina situația de azi. Ne anunțau vecinii că erau fețe noi. Nu pot să vă spun că sunt 852, cu aproximație. E o aproximație. Sunt 6-700 de persoane, din evaluarea noastră, întorși acum din străinătate. Aici în listele astea ne-am orientat. Pe parcurs au fost puși pe aceste liste, au fost completate listele”, a declarat Nicoleta Toma la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani