• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

GÂNDUL LIVE. Paula Rusu: Soldații din linia întâi sunt trași pe linie MOARTĂ / Medicii, cei mai importanți în aceste clipe grele

Jurnalista Paula Rusu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre medicii din România, care au devenit cu atât mai vitali în perioada grea pe care o traversăm. „Soldații din linia I sunt trași pe linie moartă”, a declarat Rusu.

„Nu știu dacă azi vor fi întărite restricțiile, dar mă aștept în perioada următoare. Ceea ce cred eu…Medicii sunt cei mai importanți, siguranța lor e cea mai importantă. Îndrăznesc să îmi imaginez că vor lua măsuri pentru ceea ce se întâmplă. E posibil să existe un al 4-lea deces la Spitalul Universitar infectat de același pacient care nu a fost testat la timp de coronavirus.

În egală măsură nu m-am lămurit… Soldații din linia I sunt trași pe linie moartă. E suficient să fie purtători, ei devin inutilizabili pentru nevoile noastre. E un atac la siguranța națională, vizavi de ce s-a întâmplat la Suceava! Poate fi în egală măsură cu cazul acelor români care au mințit că vin din alte zone. Au fost expuși cei care trebuie să fie acolo, în spitale, în momentul în care vin pacienții cu coronavirus. Au trecut de cealaltă parte a baricadei. Ceva nu e bine. Trebuie verificate toate pistele.

Nu vreau să ne lansăm în speculații. Ceea ce îndrăznesc să cred este că personalul medical sper că nu poate ascunde că vin dintr-o zonă cu probleme. Acum nu mai există…Trebuie să spui de unde vii, de oriunde în lume. Cei care se uită acum la tine, la mine și care ne urmăresc sunt oameni care cântăresc noțiunea de stat acasă, au o decizie.

Cum ajunge acest mesaj la cei care nu se uită, cei dezinteresați, din străinătate? Cei care merg cu alaiul? Am scris zilele trecute că atunci când oamenii erau în parcuri în weekend. Când ajungi acolo e un șir lung de mașini și mișunând printre copaci o grămadă de oameni, bunici, copii. Am scris atunci că poate armata e o soluție, dar m-au certat oamenii la comentarii. E evident că ceea ce trăim e total ieșit din tipare. Dacă ne uităm la Italia, Spania, acum că sunt în panică, vedem reacțiile din UK, care invocă imunitatea de turmă, au renunțat la această idee. Au renunțat și olandezii, iar în SUA au intrat autoritățile într-o stare de alertă, pe care acum o săptămână nu o vedeam nicăieri.

E nevoie de măsuri foarte serioase. Ceea ce ne spun matematicienii despre distanțarea socială, este singura soluție pentru un flux cotidian decent, astfel încât să nu murim economic. Trăim una-două luni, dar mai mult? Nu îndrăznesc să fac speculații…”, a declarat Paula Rusu la GÂNDUL LIVE.

Inchide