GÂNDUL LIVE. Profesorul Dumitru Borțun, despre pesediștii care au jignit casierii și polițiștii la șaormeria din Centrul Vechi: „Acești oameni sunt atât de reduși… Au manifestat sămânța de naționalism primitiv” (VIDEO)

GÂNDUL LIVE. Profesorul Dumitru Borțun, despre pesediștii care au jignit casierii și polițiștii la șaormeria din Centrul Vechi: „Acești oameni sunt atât de reduși... Au manifestat sămânța de naționalism primitiv” (VIDEO)
GÂNDUL LIVE. Profesorul Dumitru Borțun, despre pesediștii care au jignit casierii și polițiștii la șaormeria din Centrul Vechi: „Acești oameni sunt atât de reduși... Au manifestat sămânța de naționalism primitiv”
Publicat: 08/07/2020, 12:21
Actualizat: 08/07/2020, 17:00

Profesorul Dumitru Borțun a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul deputaților PSD care au făcut scandal într-o șaormerie din Centrul Vechi. „Niște oameni stupizi nu pot să genereze decât discuții stupide”, a spus Borțun.

Gazetarul Vlad Petreanu a dezbătut același subiect, la GÂNDUL LIVE.

„Pandemia asta a scos la suprafață mai repede ca altădată, învățam la chimie despre catalizator… A precipitat o anumită developare a poporului român, a societății românești, a României.

Nu înseamnă să aprinzi lumânări la biserică. Am două răspunsuri. Începem cu promovarea celor doi agenți de poliție, recompensarea lor, în fața acestor doi mitocani au fost exemplari. Ei au spus ceea ce spun eu acum în locul lor. Când ați scos legitimația de parlamentar: vă respect mult, dar mai mult respect legea.

Și parlamentarul e obligat să respecte legea, ca simplu cetățean și făcător de lege. E reprezentant al oamenilor. Dacă greșesc, îmi cer scuze, dar aici s-a manifestat și sămânța de naționalism primitiv, care există în PSD.

Dumitru Borțun, despre mafia locală, Omerta și „teama de cel bogat”

Acești oameni sunt atât de reduși, încât sunt în stare să vină să spună – „Eu îți plătesc ție salariu”. E în situația simetrică. Și eu vă plătesc salariul.

Niște oamenii stupizi nu pot să genereze decât discuții stupide. Vă dau al doilea răspuns la problema ridicată de d-vs. Este vorba de ce ați spus că acești oameni au fost aleși de oameni care gândesc la fel. Ei vin din Vaslui. D-vs știți ce au developat sondajele după episodul cu violul. Majoritatea erau de acord că fata aia merita să fie violată. Băieții ăia trebuiau iertați că erau băieți buni. Unul dintre ei era fiul unui baron local, care câștigă autoritatea prin faptul că învârtește bani. Ce mi-e Teleormanul, ce mi-a Vasluiul.

Acest gen de gândire de mafie locală, Omerta, teama de cel bogat îi face pe oameni să aleagă indivizi de genul ăsta.

Regimul ceaușist a fost definit național-comunist. Dacă îl iei ca atare și scoți din el comunism, pentru că nu se mai poartă, rămâne naționalism. Oamenii ăștia sunt niște naționaliști care au rămas cu naționalismul. Toată falanga asta din fostul România Mare PRM, naționaliști, nu au treabă cu stânga și PSD.

Nu mai băgăm în aceeași oală acest eveniment. Am observat tendința. Rareș Bogdan era în spațiu privat, că nu a respectat este problema lor. Dar faptul că nu se știau filmați și nu se știau că vor ieși pe presă, asta înseamnă o vină mult mai mică , față de indivizii care fac asta intenționat.

Nu contează imaginile, contează că erai deja în spațiu public, la șaormerie. Asta înseamnă spațiu comun. Dacă nu port mască, îi pun în pericol pe toți ceilalți.

Borțun: Este vorba de INFANTILISM. Au rămas la vârsta de 18 ani!

Vreau să apuc să spun un lucru important. Tot comportamentul ăsta al acestor doi indivizi și al altora se poate sintetiza într-un singur cuvânt: infantilism. Au rămas cu personalitatea la 18-19 ani.

Nu au trecut din perioada estetică în cea etică. Când ajungi în Parlamentul unei țări e obligatoriu, ăștia nu ajung la acel stadiu.

Doi. Poți să ai 100 de diplome, dar educația ta să nu fie definitivată. Școala românească produce an de an astfel de indivizi, fără caracter, fără capacitatea de a învăța, nu sunt buni cetățeni, se cred stăpâni pe moșia lor”, a declarat Dumitru Borțun la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Fasolea bătută, nelipsită din post. Cât se fierbe pentru a nu crea probleme
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
O statuie veche de 3.400 de ani a lui Ramses al II-lea, recuperată de autoritățile...