GÂNDUL LIVE. SMILEY: „Nu am timp să mă plictisesc” / „Am decis să plec imediat din SUA, când Trump a anunțat închiderea granițelor” / „Medicii fac eforturi incredibile”

Publicat: 03/04/2020, 13:01
Actualizat: 03/04/2020, 15:35

SMILEY a lansat o nouă piesă, pentru această perioadă încordată, denumită „Cine îi salvează pe eroi”. Artistul spune, în intervenția de la GÂNDUL LIVE, că nu s-a plictisit în casă, deoarece face muzică non stop, dar a avut timp și pentru o pauză binemeritată, în care a făcut curățenie, a citit, s-a uitat la seriale sau pur și simplu a stat. Cântărețul are doar cuvinte de laudă pentru „adevărații eroi” ai acestor zile: medicii, casierii, gunoierii, oamenii din stradă care își riscă integritatea fizică pentru a păstra lucrurile în limite normale.

„N-am timp să mă plictisesc, de vreo 3 zile stau de vorbă pe telefon, pe skype, pe zoon, whatsapp, am lansat ieri o piesă pentru perioada asta și în general îmi fac de lucru. Am muncit ca de obicei. În afară de concerte activitatea mea s-a desfășurat normal.

Eu apreciez foarte mult momentele de singurătate. Nu ies des în oraș. Nu sunt foarte plimbăreț. Pentru mine nu e o mare schimbare și în afară de întâlnirile cu familia, prietenii, îmi lipsesc concertele, nu mi-am mai văzut trupa face to face de la începutul anului, mi-e dor de ei. Ne vedem doar digital. Părinții nu i-am mai văzut. În rest nu îmi lipsesc lucruri.

În SUA încă era o chestie foarte îndepărtată, se vorbea despre o epidemie în China, care deja se apropia de un control, se vorbea despre epidemia din Europa, în România nu era nicio panică, dar când a apărut Trump la televizor, care a zis că închide granițele, am decis să plec imediat, ne-am gândit că suntem mai în siguranță acasă, nu suntem ai nimănui pe acolo.

Cred că poporul român a fost destul de încercat de-a lungul vremii. Poporul român e inteligent, talentat, avem simțul umorului, vom trece mult mai ușor peste greutățile astea decât altor popoare. Cred că oamenii s-au mobilizat foarte bine.

Oamenii din spitale, magazine, curierat, salubrizare fac un efort incredibil pentru a fi totul sub control. În ciuda teoriilor conspirațiilor, virusul ăsta există și facem toți eforturi să trecem peste lockdown, carantină.

Cu siguranță că oamenii învață să aprecieze mai mult lucrurile venite natural. Lumea se va digitaliza mult mai rapid. Oamenii vor fi mai precauți. Vor avea grijă mai mult de igienă și sănătate. Vom deveni un pic mai spirituali.

E vorba despre ignoranță, oamenii până nu se întâmplă în vecinătatea lor ceva, nu conștientizează cu adevărat pericolul la care îi expun pe ceilalți. E momentul pentru toată planeta să realizeze că suntem împreună orice s-ar întâmpla. Cumva e un moment în care omenirea conștientizează că suntem alături.

Cine îi salvează pe eroi? Dragostea adevărată. Când ne vom respecta și iubi ca oamenii, lucrurile vor funcționa așa cum e normal, natural să funcționeze.

Despre noua piesă: Eroii nu sunt cu superputeri, am vorbit despre eroii noștri de zi cu zi, părinții noștri, cei care au sacrificat ceva pentru a face bine cuiva. Am avut mereu neșansa asta, e vorba de a dărui fără a cere ceva înapoi. Eroii cam asta sunt. Totdeauna eroii sunt uitați, de vreme, de oameni. Mereu eroii devin la rândul lor oameni care au nevoie de ajutor. Mi s-a părut un moment foarte bun pentru a lansa piesa asta. Cabron a adăugat foarte bine strofa lui. În momentul ăsta, oricare suntem și una și alta: erou și omul care trebuie salvat.

Părinții mei sunt niște oameni foarte responsabili, sunt în casă dinainte de a se decreta să stea în casă. Bunica mea în casă, are 84 de ani. Mama mea merge până la bunica, e foarte responsabilă și așteaptă cu nerăbdare să se termine criza. Fiecare român face diferența. Suntem așteptați să vină soluții de la alții. Sunt unii oameni care sunt responsabili pentru că asta și-au asumat, dar fiecare dintre noi trebuie să facă bine, acolo unde e.

Am făcut muzică în continuare, am făcut curat în casă. Și am citit mai mult. Am avut timp să citesc, le-am tot amânat, am văzut serialele mele preferate, să meditez asupra unor lucruri. Am avut timp să stau pur și simplu. E un timp în care poți să stai și să fii, pur și simplu!”, a declarat SMILEY la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase