GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!

Fostul președintele Traian Băsescu (PMP) l-a criticat dur pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o intervenție la GÂNDUL LIVE. „Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți oameni!”, a declarat Băsescu. „Vor ajunge să cazeze pacienții pe trotuar”, a avertizat fostul candidat la Primăria Capitalei. Băsescu a mai spus că, dacă ar fi președinte, „nu ar mișca unul” și toată lumea ar respecta măsurile anti-Covid-19. De asemenea, Băsescu nu ar ezita să reintroducă STAREA DE URGENȚĂ!

„Discursurile mi se pare demagogice, parcă ar avea tonul ăla de a încerca să se salveze, de a pasa responsabilitățile altora. În februarie spuneam că va fi o pandemie grea și Iohannis spunea – când auziți asta, schimbați canalul – asta gândeau liderii noștri, când în februarie, în China, erau carantinate orașe întregi.

Nu au înțeles că din China până în Europa e doar un pas, când avem avioane, oameni care circulă. Ieri au făcut un PALIATIV. Esența este să înceteze transferarea virusului de la unul la altul. Trebuie măsuri mai dure.

„Aș închide imediat școlile”

Dincolo de mască, închiderea imediată a școlilor, închiderea serviciilor publice neesențiale, de gen: funcționari acasă, ca să aibă grijă părinții de copii și lucrează de acasă, zecile de mii de funcționari din București, toată lumea lucrează de acasă.

În Belgia funcționarii lucrează de acasă. Dacă nu avem școală, redus până la închidere transportul public. S-a revenit la închiderea cinematografelor, teatrelor, restaurantelor. În restaurante trebuie spus – hotelurile cu pasageri trebuie să aibă restaurantul deschis pentru cei din hotel, altfel îi trimiți în aglomerație.

Indiscutabil nu avem dreptul să mai facem concesii nimănui. În Bruxelles dacă nu ai mască pe stradă te oprește poliția și iei amendă de 250 de euro pe loc!

Îi încurcă alegerile, numai că pentru cine a văzut „Un pod prea îndepărtat”, asta se știe că dacă nu iau măsuri în 6 decembrie e prea departe, vor avea un mare eșec. Pandemia va evolua groaznic, este ultimul ceas în care se mai pot lua măsuri ferme.

„Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc STAREA DE URGENȚĂ!”

Dacă fiecare zi pe care o câștigă un cetățean și nu se infectează e un câștig pentru viață. Trebuie să cumpărăm timp. S-a făcut contract pentru 300 milioane doze de vaccin. Vor avea vaccinul în 6 luni. Guvernul trebuie să protejeze populația cu forța, dacă este nevoie.

Fiecare zi câștigată este o zi pentru viață. România are doza ei pentru prima zi după ce vaccinul e omologat. E esențial să se ia măsuri ferme pentru a stopa extinderea.

Se va ajunge la situația în care… apropo, am prevăzut-o acum 5 luni… Spitalele vor fi supraaglomerate. Am spus-o înainte de liberalizarea de la 1 septembrie. Au vrut să fie populari cu un preț prea mare.

Oamenii politici nu sunt utili când totul merge bine. Dar în criză oamenii politici trebuie să ia decizia care trebuie, nu decizia pentru care îl aplaudă cei care nu înțeleg.

E în fișa postului omului de stat să ia decizii pe care populația nu le acceptă. Populația nu are informația ta, la vârf.

Cei care spun – nu-i nimic, e o tuse – cum spunea Iohannis în februarie, cei care spun … Sunt la fel de neinformați ca dânsul în februarie sau la fel de incapabili de a înțelege evoluția acestei pandemii, dar aici omul responsabil nu are de ales, trebuie să ia măsuri împotriva populației. Copiii trebuie ținuți acasă, a-i trimite la școală este o crimă, împotriva părinților, bunicilor lor.

Fiecare zi în care un român nu se îmbolnăvește e o zi care îl apropie de ziua în care vom avea vaccinul.

„Nu ar mișca unul, dacă aș fi președinte!” / Atac dur la Tătaru: „Cum, mă, tu…”

Dacă aș fi președinte, nu ar mișca unul. Ar sta în casele lor, pentru că jandarmeria, din ordin politic, tolerează aceste marșuri neautorizate, care nu stimulează decât la nerespectarea regulilor. Nu i-aș lăsa să miște. Jandarmeria ar trebui să aplice legea, în situație de pandemie!

Pot verifica în conturi câți bani am luat pentru a spune că e Covid. Băieți, o să găsiți voi banii, dar până atunci faceți ce scrie în lege! Aici v-o spun cu toată lipsa de simpatie, Arafat e singurul care stă cu picioarele pe pământ, numai că politicul, mă uit la Tătaru, cum, mă, tu, care știi ce se întâmplă, îți poți permite să ai abordări îndoielnice. Nu vă spune că vor muri tot mai mulți și foarte curând o să îi cazeze pe trotuar și nu în spitale. Asta NU vă spune ministrul Sănătății. El crede că e o soluție să faci spitalul Colentina Covid și să-i omori pe cei care erau tratați de cancere, SIDA, făceau dialize.

Aproape s-a ajuns ca în Italia, dar încă mai pot lua măsuri severe. Fiecare în țara lui. Predare la distanță, stat în casă. Obiectivul de a limita îmbolnăvirile până la vaccin este esențial. Dacă nu aș fi știut că va apărea un vaccin, spuneam că asta ne e dat: mergem, ne îmbolnăvim, ne distrăm, murim. Dar când știu de 6 luni? Pe mine asta mă intrigă. Pe holurile tribunalelor e ticsit de justițiabili. E ca la școală!

Lăsăm economia să meargă. Funcționarii, bugetari, îi aducem acasă. Uitați-vă la Ford, la Craiova, lucru în 3 schimburi. Dacia – 2 schimburi. Transgaz lucrează cu 3.000 de constructori.

Asta nu se discută. Economia trebuie să funcționeze, cu costurile de sănătate asumate, dar la maxim diminuate, iar bugetarii acasă!”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide