GÂNDUL LIVE. Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara: „Conducerea spitalului din Deva trebuie să respecte noile măsuri impuse de Ministerul Sănătății”

Redactor:
Gandul

Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre proasta organizare de la Spitalul din Deva, care a dus la demiterea managerului. În unitatea respectivă se află izolați 69 de pacienți, în așteptarea testărilor pentru coronavirus. 13 pacienți și 5 medici au coronavirus în spitalul din Deva.

„Vasile Potecă, prefectul Județului Hunedoara: Problema începe mai demult. Primele cazuri sunt de cel puțin o săptămână în Spitalul de Urgență Deva. Nu ne gândim ce se întâmplă în spitalul ăla. Am ajuns la limită, am suspendat managerul spitalului.

Tot acel spital nu a comunicat măsurile Min. Sănătății. Sunt o grămadă de motive, i-am scris dlui Arafat. Se face ancheta epidemiologică, din spital mă sună să iau măsuri. Managerul nu a luat măsurile, până aseară.

Chestiunea ține de organizarea sistemului medical românesc. Spitalul ținea de CJ Hunedoara. Ei trebuiau să aleagă managerul. A zis că nu știe numărul prefectului, așa de competent e. E o revoltă a personalului carantinat, mă sună și la această oră! Nu putem să ne baricădăm în birouri.

Am numit acum un nou manager, pe perioada asta, un om supercalificat, care a mai condus spitalul, celebritatea costă și l-au schimbat. Au obligația să respecte măsurile măsurile Min. Sănătății, să vorbească cu fiecare. Să testăm personalul, în perioada următoare. NU mai avem timp! Sunt alături de directorii celorlalte spitale, discutăm cum preluăm restul pacienților, cum îi dirijăm, cum îi tratăm. Toți avem probleme, guvernul face eforturi pentru soluții.

Una pentru problemele de la Deva, că managerul spune că „l-am executat”, i-au trebuit 12 ore pentru a factura mănuși și măști! Banii sunt la spitale. Oamenii din spital nu au fost toți testați, avem probleme cu testările, nu au aparat aici, mă rog de Timișoara, Alba, Cluj, ca să stabilesc situația din spital.

Dl. ministru a avut toată disponibilitatea și a tratat problema, care e simplă. Trebuie să respectăm regulile, protocoalele medicale. Ministrul are lucruri mai complicate decât să stăm să discutăm aceleași chestiuni. Nu trebuie să așteptăm guvernul să vină! Spitalul din Deva suferă de lipsă de organizare. Mai sunt 53 de pacienți în tot spitalul și 12 la oncologie. Nu știu dacă e vreuna infectată. Aceste lucruri vin pe protocoale medicale.

Stresul suplimentar provocat prin proasta organizare va fi eliminat cu restul managerilor din județul Hunedoara. Ne concetrăm să restabilim ordinea. Să le redăm cetățenilor încrederea în autorități”, a declarat Vasile Potecă la GÂNDUL LIVE.

Inchide