GÂNDUL NEWS. Guvernul dublează numărul muncitorilor străini

Publicat: 03/11/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Ziua negocierilor

În lipsa unui sprijin pentru un guvern minoritar, PNL a început discuțiile pentru formarea unei coaliții atât cu USR, cât și cu PSD. Florin Cîțu a declarat că liberalii vor merge înainte cu un mandat de guvernare în jurul partidului, cu un premier PNL și anunță încrezător că sunt mari șanse să refacă coaliția. La rândul său, Dacian Cioloş le-a transmis celor de la PNL să se decidă cu cine vor să guverneze, cu USR sau PSD, şi că până cel târziu mâine să vină cu un răspuns.  (Mai multe detalii aici…)

Cristian Popescu Piedone scapă mai ieftin în dosarul Colectiv

Curtea de Apel București a decis să-i schimbe parțial încadrarea juridică a fostului edil al sectorului 4 și a altor inculpați din procesul Colectiv. Astfel, abuzul în serviciu cu consecințe deosebit de grave s-a modificat în abuz în serviciu, fiind eliminate acuzația de consecințe deosebit de grave. Această schimbare poate duce la o pedeapsă mai ușoară, în cazul unei condamnări. În prima instanță, Piedone a primit o condamnare de 8 ani și 6 luni de închisoare. Inculpații ceruseră, prin avocații lor ca încadrarea juridică să fie schimbată în neglijență în serviciu, lucru care a fost respins de instanță. (Mai multe detalii aici…)

Dacă am spune o poveste cu Păcală, poate am înțelege, însă… e vorba de investiții cu bani europeni

În fața porților din comuna Terpezița, din Dolj, au fost ridicate ziduri de ciment chiar și de doi metri înălțime care îi împiedică pe oameni să mai iasă din gospodării. Sătenii trebuie să-şi improvizeze scări sau poduri de lemn, pentru a avea acces la drumul principal. Rigolele au fost construite pentru a opri apa de ploaie să mai intre în curți.

Lucrările de asfaltare se fac printr-un proiect finanțat cu bani europeni, de aproximativ 50 de milioane de euro.

2.000 de tone de apă fierbinte pe oră

Acestea sunt pierderile în rețea. O spune chiar directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu. Soluția în acest caz este angajarea a aproximativ 200 de oameni, inclusiv sudori pentru repararea punctuală a ţevilor. Iar în această situație, compania nu are cum să facă angajări, fiind în pierderi. Claudiu Crețu a cerut o modificare legislativă pentru ca o companie de utilitate publică, aşa cum este Termoenergetica, să poată face angajări, pentru a remedia problemele. (Mai multe detalii aici…)

Guvernul dublează numărul muncitorilor străini

Astfel că, în 2022 numărul acestora va fi de patru ori mai mare față de anul 2020 și dublu față de 2021. Peste 100.000 de muncitori străini ar putea fi angajați în domeniile în care este cea mai mare criză a forței de muncă: construcții, restaurante sau transporturi. Este un nivel record al muncitorilor străini care vor putea primi avize de lucru pentu a lucra în România. (Mai multe detalii aici…)