GÂNDUL NEWS. O nouă tragedie într-un spital din România

Publicat: 11/11/2021, 19:00

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

O nouă tragedie într-un spital din România

Doi bolnavi de covid, bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani, au murit carbonizați într-o unitate medicală din Ploiești. Focul s-a aprins într-un salon de la parterul unui pavilion și a afectat o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

Asistenta a ieșit ca să ia ceva, un încărcător și un alt puls oximetru, moment în care infirmiera a tras patul pentru a face loc spre priză. În acel moment era singură acolo și probabil atunci s-a întâmplat, într-o fracțiune de secundă. Șansa infirmierei a fost că era lângă ușă și a putut să iasă. A luat foc combinezonul de la picioare și atunci a strigat și au venit colegele ei cu instinctoarele și au reușit să stingă incendiul de pe combinezonul infirmierei. Apoi s-a dat alarma.

Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenție. La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 de ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

Intervenția, echipele de intervenție au ajuns aici, din ce am înțeles, în 10 minute și în trei minute a fost lichidat incendiul. MUSCĂ TC 01.22 – 01.32 Au fost optimizate 7 ambulanțe de multiple victime și 7 ambulanțe de prim ajutor din București spre Ploiești în ideea în care era evacuat și restul spitalului.

16 pacienți din secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești au fost transferați și sunt în stare stabilă. Unul dintre ei este la ATI. În urma incendiului a fost rănită o infirmieră. Aceasta are arsuri pe 10 – 15% din corp și a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Conform ISU, spitalul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu. În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65.000 lei, din care pentru Secția de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

Secția era nouă. Secția era renovată, de pediatrie. Instalația electrică nouă și verificată, iar lampele de oxigen montate anul trecut înainte de valul 3 al pandemiei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat. O fracțiune de secundă, Dumnezeu știe.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ancheta este coordonată de procurori.

Accident grav

Doi bărbați au murit, iar alți 10 au fost răniți după ce un autoturism s-a răsturnat pe drumul care leagă localitățile Biled și Iecea Mică din Timiș. Toți sunt migranți sirieni, iar după accident șoferul a fugit. Cu toate că a fost căutat cu camerele de termoviziune, inclusiv cu elicopterul, el nu a fost găsit. S-a predat în această dimineață, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Mai mult, s-a constatat că nu deținea permis de conducere, iar automobilul nu era al lui. Zona în care s-a produs accidentul este cunoscută drept una periculoasă. În urmă cu o săptămână, șoferul unui autoturism a ieșit de pe șosea, s-a răsturnat pe câmp, acolo unde s-a stins în ciuda intervenției rapide a medicilor.

Frigul i-a dat afară din spital

Zeci de pacienți infectați cu coronavirus, internați la Lețcani, au fost transferați la alte spitale…noaptea. Și asta pentru că instalația de încălzire nu face față, iar pacienții stau în frig. În spital, însă au mai rămas 13 pacienți internați la terapie intensivă și 18 internați cu forme ușoare. Unitatea medicală a fost repusă în funcțiune în urmă cu 5 săptămâni… cu greu. Deși instalată încă din luna ianuarie a acestui an, spitalul mobil a început să fie folosit abia în luna octombrie.
Ingest spital Lețcani

Accident grav în localitatea Cucuteni, din Iași, între două autoturisme

În urma impactului, șoferița de 22 de ani și un adolescent de 14 ani au ajuns pe câmp. Acolo le-au fost acordate primele îngrijiri, iar apoi au fost transportați la spital. Din fericire, niciunul dintre ei nu a fost rănit grav.

La un pas de carnagiu

Opt persoane au fost rănite în urma unui carambol ce a avut loc în localitatea Războieni din Iași. Șoferul unei vidanje a frânat, iar o dubiță și un microbuz cu 13 pasageri nu au frânat la timp. Din fericire, nicio persoană nu a rămas încarcerată. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe care le-au oferit îngrijiri răniților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?