GÂNDUL NEWS. Zeci de turiști români, blocați în Maroc

Publicat: 30/11/2021, 19:00

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Imagini dramatice surprinse în localitatea Rășinari din Sibiu

Două persoane au murit, iar alte două au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit frontal de un autocar. În imagini se vede cum șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului pe drumul acoperit cu zăpadă și a ajuns pe contrasens, acolo unde a intrat direct în autocar. În urma impactului, mașina a ieșit de pe carosabil. Două victime au fost transportate la spital după ce au suferit un atac de panică, pentru celelalte două care se aflau în mașină nu s-a mai putut face nimic. În autobuz se aflau cinci pasageri plus şoferul. Aceștia au scăpat nevătămați. Traficul a fost blocat timp de mai multe ore.

Carnagiu pe un drum din Caraș Severin

Patru oameni, printre care și un adolescent, au murit într-un accident înfiorător. O mașină a fost prinsă între două tir-uri. Șoferul unuia dintre camioane a pătruns pe contrasens și a lovit frontal autoturismul condus de un tânăr de 19 ani. Din spatele mașinii mici venea un alt TIR și astfel l-a prins ca într-o menghină. Cele trei persoane care se aflau în autoturism n-au avut nicio șansă să supraviețuiască. Unul dintre șoferii autocamionului a fost dus de urgență la spital. Fiul lui, de 14 ani, care se afla în cabină cu tatăl său, a murit și el. Șoferii care au supraviețuit au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Două tinere de 15 și 18 ani au ajuns la spital în urma unui accident care a avut loc în Capitală

Maşina în care se aflau a fost lovită puternic de un microbuz într-o intersecţie. Din primele informații, șoferul microbuzului, în vârstă de 72 de ani, nu are fi acordat prioritate și așa ar fi intrat în plin în mașina în care se aflau trei tineri. Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar ambele rezultate au fost negative.

Zeci de turiști români, blocați în Maroc

Asta după ce, începând de marți, țara a anulat zborurile din și spre regatul din Africa de Nord, în urma apariției variantei de coronavirus Omicron. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 72 de cetățeni români au solicitat spirjin.

Autoritățile de la București anunță că au făcut demersuri pentru a identifica zboruri alternative și le recomandă cetățenilor să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare zboruri în Maroc.

Românii blocați în Africa de Sud, după descoperirea tulpinii Omicron care a dus la interzicerea zborurilor spre Europa, au ajuns la București

E vorba de 70 de persoane, dintre care 46 de români, inclusiv delegația sportivă a campioanei României la rugby, CSM Baia Mare, și 24 de străini. Aeronava TAROM a decolat în această dimineață, la ora 03.54 din Johannesburg și a avut escală în Kenya, la Mumbasa. Din păcate, 7 cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere.