GÂNDURI BUNE. Dan Negru, invitatul Cristinei Stănciulescu: O știre bună lansată de un oarecare, de oriunde, poate să devină breaking news în jumătate de oră

Publicat: 21/09/2020, 18:00

Dan Negru este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În prima parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), cunoscutul om de televiziune vorbește despre „Golden Age”-ul media în România și oamenii care i-au marcat cariera profesională, care se întinde pe parcursul a 25 de ani.

Cristina Stănciulescu: La gândurile mele bune astăzi invitat este Dan Negru. Când spui Dan Negru, spui televiziune. Dan Negru este sinonim cu televiziunea.

Dan Negru: Sărutmâna, Cristina. Ne știm de…

Cristina Stănciulescu: Foarte puțin timp, aș vrea să spun.

Dan Negru: Hai să o luăm așa. Ca și când am fi la început. Suntem la început de drum, ce frumos, să vedem ce o să ne aștepte în lumea asta media. Aoleo, Doamne…

„Nu aș mai intra în media. Niciodată. Poate aș încerca altceva…”

Cristina Stănciulescu: Dacă ai avea 20 de ani, te-ai îndrepta către lumea media?

Dan Negru: Niciodată.

Cristina Stănciulescu: Am văzut că ai spus că te-ai apuca de altceva.

Dan Negru: Nu aș mai intra în media. Habar nu am de ce. Poate aș încerca altceva. Să văd cum e. Poate că e o lume prea spartă, e atât de greu să mai construiești ceva în lumea asta. Pe de altă parte știi ce e fascinant… Noi știm că online-ul e Dumnezeul media în clipa asta… Știi ce e fascinant? Că oricine poate să fie jurnalist în online.

„Oricine poate să producă un breaking news în online!”

Știu că e părerea asta că toți proștii au câte o voce pe Facebook, toți idioții își spun păreri, corect… Dar pe de altă parte, oricine poate să devină jurnalist. O știre bună lansată de un oarecare, de oriunde, poate să devină breaking news în jumătate de oră!

Cristina Stănciulescu: E adevărat, dar ești un pic romantic, pentru că oricine poate să lanseze și un fake news.

Dan Negru: E adevărat. Oamenii încet-încet vor trebui să învețe să decanteze, să împartă lumea între fake news, news-uri adevărate.

„Carisma mea este praf”

Cristina Stănciulescu: Deci nu te-ai mai apuca de media. Și totuși ai 25 de ani, adică jumătate din viața ta ai dedicat-o televiziunii. Ești mulțumit? Te uiți înapoi și ești fericit?

Dan Negru: Dacă mă uit în oglinda asta retrovizoare, îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi. Nu se datorează nimic carismei mele în televiziune. Carisma mea e zero. Praf. Un tip care țipă…Șansa mea în televiziune și marilor succese vine de la oamenii pe care i-am întâlnit, am avut șefi nemaipomeniți, care au gândit, că voi sunteți la GÂNDUL…Locomotive.

Oamenii din jurul meu. Oameni buni. Dacă mă întorc așa în timp, nu mai departe de acum 25 de ani, când am avut norocul să-i întâlnesc pe Titus Munteanu, pe Valeriu Lazarov, oameni care au schimbat piața de televiziune, Lazarov a schimbat la nivel mondial, nu piața românească, totuși producătorii din România sunt aici la noi, în bătătură, de la Pantelimon, cu excepția lui Lazarov.

„Am trăit Golden Age-ul televiziunii”

Lazarov a schimbat o piață worldwide. A fost Golden Age-ul. Orice industrie are Golden Age. NBA. Michael Jordan. Au apărut mulți jucători. Mie îmi place mai mult de LeBron. Știe careva? Dar de Jordan? Cu siguranță, pentru că a prins Golden Age-ul. Norocul nostru de atunci a fost Golden Age-ul. Acum da, este un business. Atunci era o perioadă romantică, oamenii făceau presă pentru a face presă, pentru a pune ideile pe tarabă, nu să pui banul pe tarabă.

Urmăriți interviul integral pe canalul nostru de Youtube!

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase