• Publicat:
Știri

„Gândurile lui Cristoiu”. Barna anunță că nu exclude susținerea unui guvern de tranziție în care să fie ALDE și Pro Romania

„Gândurile lui Cristoiu”. Barna anunță că nu exclude susținerea unui guvern de tranziție în care să fie ALDE și Pro Romania
Liderul USR Dan Barna a declarat la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că formațiunea pe care o conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi ALDE și Pro Romania, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR.

„În cele din urmă Parlamentul are rolul să legifereze și să acționeze, inclusiv într-o moțiune de cenzură, pentru beneficiul cetățenilor, nu pentru al nostru. Nu guvernăm pentru noi înșine. Trebuie să ridicăm ochiul de la șireturi și să ne uităm un pic la orizont. Această guvernare face rău. Nu e vorba de încredere. A stabili un acord prin care susținem parlamentar un guvern care respectă niște priorități pentru noi”, a spus Dan Barna, la „Gândurile lui Cristoiu”.

„Noi vedem această guvernare ca o guvernare de tranziție pentru anticipate. Susținem un asltfel de guvern dacă își asumă obiectivele care pentru noi contează”.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă ar susține și un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Barna a spus: „Susținem orice guvern non-PSD care își asumă aceste obiective, fără să ne gândim la persoane. (…) Aici sunt condițiile de integritate ale USR. Pentru că da, nu poate fi o susținere parlamentară, dar acești oameni trebuie să fie de o integritate neîndoielnică, la fel cum susținem și la noi în partid. Dacă există o perioadă intermediară pot fi atinse unele din obiectivele pe care noi le susținem”.

„USR a fost un partid consecvent. Dacă vom cădea de acord pe alegeri anticipate, nu mai intrăm în secvența asta. Moțiunea de cenzură nu trimite guvernul acasă. Moțiunea de cenzură inabilitează Guvernul să emită OUG. De aceea noi vom susține după aceea să cădem de acord cu celelalte partide și să merge pe anticipate”, a mai afirmat liderul USR.

Inchide