Geoană: De la sultanatul lui Ponta, în era Dragnea ne ducem către o perioadă fanariotă

Geoană: De la sultanatul lui Ponta, în era Dragnea ne ducem către o perioadă fanariotă
Publicat: 28/07/2015, 20:55

Liderul Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a afirmat, marți, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că PSD se îndreaptă, „în era Dragnea”, către o perioadă de-a dreptul „fanariotă”, inclusiv ultima rectificare de buget reprezentând „o răsplată pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obținut la votul recent de la nivelul Comitetului Executiv Național”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Suntem la început de drum, nu ascundem că orice început are și partea asta de dificultate, dar văzând modul în care PSD și-a pierdut complet profilul de stânga și credibilitatea, cum în era Dragnea ne întoarcem, ne ducem către o perioadă de-a dreptul fanariotă în modul în care se alocă resursele și se gândește munca politică, la modul în care văd că se face rectificarea de buget din aceste zile, care este clar o răsplată pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obținut la votul recent la nivelul Comitetului Executiv Național, la discuția extrem de lipsită de profesionalism legată de modul în care se construiește Codul Fiscal și se construiește bugetul public național, acest răspuns extrem de puțin credibil ne face să fim încrezători în soartă”, a spus Geoană.

El a adăugat că s-a trecut de la „sultanatul din vremea lui Ponta” la „era Dragnea”, în care sunt specifice „folosirea și abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale și politice”.

„Am trecut de la sultanat în vremea lui Ponta – sultanatul este, în lexiconul de politologie, administrarea unui stat prin intermediul familiei extinse – la o altă manieră de organizare a conducerii unui partid și, automat, a statului, pentru că PSD e la guvernare, care este cea prin folosirea resurselor publice, ca resursă politică, ca resursă electorală și ca resursă de îmbogățire și ca rațiune de a fi. Asta se numește era Dragnea, folosirea și abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale și politice. Pentru asta a fost și condamnat”, a afirmat Mircea Geoană.

Liderul PSRO a declarat că nu are „niciun fel de supărare abstractă cu PSD” și are foarte mulți prieteni acolo în continuare.

„Sunt foarte mulți oameni de calitate, oameni serioși, oameni cinstiți, oameni buni profesioniști, pe care-i așteptăm cu mare drag la noi la PSRO, dar eu nu pot să tac atunci când un partid important are de ales între un condamnat și un inculpat pentru șefia partidului, direct sau prin surogați. Eu nu pot să tac atunci când am introdus în PSD democrație pe scară largă – unii spun prea multă democrație – să constat că se alege un lider de partid cu 60 de voturi la 13. Despre ce vorbim aici? E vreo formă de partid social-democrat? Nu pot să tac atunci când Codul Fiscal este făcut mai la dreapta decât propun liberalii. (…) Nu am cum să nu constat faptul că acesta nu mai este un partid social-democrat”, a susținut Geoană.

În opinia acestuia, PSD se îndreaptă către „autodistrugere”.

„Dacă PSD dorește să meargă în direcția în care merge, să fie sănătos, până la urmă nu poți să îi faci bine cu forța”, a conchis Geoană.

Liderul PSRO a participat, la Alba Iulia, la lansarea oficială a filialei județe a partidului, care va fi condusă de consilierul județean Ion Marincaș, fost membru PPDD.

Liviu Dragnea a fost ales șef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câștigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, obținând 65 de voturi „pentru” la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA