George Olteanu, tânărul din Brașov care nu poate merge de la 11 ani, are nevoie de ajutor: ”Mereu am fost precum un clovn cu chipul vesel și sufletul trist!”

George Olteanu, tânărul din Brașov care nu poate merge de la 11 ani, are nevoie de ajutor: ”Mereu am fost precum un clovn cu chipul vesel și sufletul trist!”
George Olteanu, tânărul din Brașov care nu poate merge de la 11 ani, are nevoie de ajutor: ”Mereu am fost precum un clovn cu chipul vesel și sufletul trist!”

George Olteanu este un tânăr din Brașov cu o poveste de viață emoționantă. Nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, suferind de Sindrom Muscular Amiotrofic, iar din 2004 viața l-a pus încă o dată la încercare, acumulând un litru de secreții în ambii plămâni din cauza unei bronșite cronice.

Dacă nu ar extrage acele secreții – printr-o terapie rudimentară -, cu ajutorul mamei sale, George Olteanu ar muri asfixiat. Există tratamente pentru ca tânărul din Brașov să depășească această dramă care îl marchează în fiecare zi, însă sunt costisitoare, iar familia nu și le permite.

În mediul online s-a făcut apel la oamenii cu suflet și posibilități materiale, fiind organizată o strângere de fonduri care să îl ajute pe George să se elibereze dintr-o ”închisoare” unde a ajuns și prin neimplicarea autorităților. Tânărul a încercat să obțină o locuință, în ultimii ani, apelând la Direcția de Servicii Sociale, Primăria Brașov, Prefectura Brașov, ANL și chiar Președinția României. Fără rezultat, însă… La un moment dat, a primit o locuință – de fapt, un beci insalubru. A refuzat, iar de atunci nu a mai primit altă locuință.

Locuiește la etajul 3, într-un bloc cu 4 nivele, fără lift, ceea ce înseamnă un adevărat calvar pentru el, neputându-se deplasa decât cu ajutorul altor oameni.

”Nu sunt o fire retrasă , îmi doresc să fiu înconjurat de lume, de glasuri, de oameni”

George Olteanu: ”Nu sunt o fire retrasă , îmi doresc sa fiu înconjurat de lume, de glasuri, de oameni”

George este un luptător și mărturisește că luptă, în fiecare zi pentru viața lui.

Pandemia de coronavirus l-a determinat să transmită tuturor că printr-o astfel de situație asemănătoare trece de 15 ani.

”Dragii meii, luptătorul este bine și luptă pentru viața lui. Nu vă voi dezamăgi, pentru în spatele meu există multă muncă și multă sudoare. Nu voi dezamăgi niciodată mâinile care mi-au fost întinse, promit. Prieteni, ce trăiți voi azi luptătorul vostru trăiește de 15 ani încoace. Dacă eu am putut, și voi puteți. Nu sunt o fire retrasă , îmi doresc fiu înconjurat de lume, de glasuri, de oameni. Dar boala a făcut din mine un prizonier, m-a închis în casă, la etajul 3, apoi, din cauza plămânilor, am ajuns nu mai primesc vizite decât atunci nu mai există sezonul gripelor, de teama de a nu lua o viroza, o gripă care mi-ar fi fatală. Iar simptomele coronavirusului le trăiesc și eu, dar sunt luptător și trebuie le duc, pentru problemă pulmonară are simptome dintre cele mai ciudate și mai grele. Dar mereu am fost ca un clovn cu chipul vesel și sufletul trist. Mulți dintre voi nu știți frământările mele sau poate doar le-ați intuit”, mărturisește George Olteanu.

George Olteanu: ”Dar boala a făcut din mine un prizonier, m-a închis în casă”

”Aveți curaj, nimic nu s-a terminat și nu se va termina aici, vom trece și peste asta. Acest necaz ne va uni și mai mult”

În pofida tuturor greutăților prin care trece de atâta vreme, George Olteanu își păstrează speranța și optimismul, recomandându-le tuturor să nu creadă că noul coronvirus poate câștiga în lupta cu oamenii.

Dându-se pe sine ca exemplu, George spune că această criză medicală fără precedent – ”necaz”, cum o caracterizează – nu va face altceva decât să unească și mai mult oamenii. Cât despre țelurile sale, tânărul din Brașov vorbește despre ”normalitate” și despre ajutorul pe care și el, la rândul său, îl poate oferi celor aflați la o răscruce a vieții.

”Țelul meu este normalitatea. Să îl slujesc pe Dumnezeu, așa cum pot, mi dedic viața ajutorării semenilor mei, șterg lacrimi și aduc zâmbete”

”Mi-am aceptat destinul și crucea, pentru totul este spre mântuirea și înălțarea omului, nu spre deznădejdea sa. Aduceți aminte mereu că m-ați protejat ca pe o specie rară și m-ați împins mai departe și mai departe, pentru lupta mea vizibilă era lupta voastră interioară. Acum e timpul ca voi protejați, stați în casă. Nu vreau îndurerați, luptați îmi fiți alaturi și după această încercare! Aveți curaj, nimic nu s-a terminat și nu se va termina, aici vom trece și peste asta. Acest necaz ne uni și mai mult, ne va face credem și mai mult în Dumnezeu, în spiritualitate, ne va uni mai mult unii cu alții . rog, aveți grijă de voi, am atâta nevoie de voi, îmi fiți alături, vreau văd și după această încercareAveți grijă de psihicul vostru, nu-i ușor stai închis, eu știu ce înseamnă. Eu bucur de orice lucru marunt pe care îl văd cînd ies afară, lucrurile mărunte ne umplu sufletul, o adiere de vânt, simți pamântul, să știi ai mai prins încă o zi, respiri, -i vezi pe cei dragi”, spune George Olteanu.

Donațiile pot fi făcute în contul al cărui titular este Olteanu George Gabriel

Sucursala Județeană Brașov a BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE

  • Cod IBAN: RO19RNCB0053048480440006 (lei)
  • Cod IBAN: RO30RNCB0053048480440002 (euro)
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?