• Publicat:
Știri

Ger la Întorsura Buzăului. A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură a sezonului: minus 21,6 grade Celsius

Ger la Întorsura Buzăului. A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură a sezonului: minus 21,6 grade Celsius
Stația meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat, marți dimineața, temperatura de minus 21,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă în județul Covasna.

Meteorologul de serviciu a declarat că minima a fost înregistrată în jurul orei 5.30, după care temperaturile au început să crească ușor.

„A fost cea mai scăzută temperatură din acest sezon, -21,6 grade Celsius la ora 5:30, dar în jurul orei 9:00 a urcat la minus 13 grade. (…) Au mai fost zile friguroase luna aceasta, spre exemplu pe 3 ianuarie au fost -15 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 4 ianuarie au fost -17, dar luni au fost -5, a fost o vreme plăcută de Bobotează”, a declarat Viorica Ienea, pentru Agerpres.

„Temperaturile sunt influențate de fronturile atmosferice, dar, în general, se înregistrează o tendință de încălzire a vremii. Vor mai fi episoade de ger și viscol, dar nu vor mai fi cum au fost odată. Ierni cu temperaturi de plus 13, 14 grade Celsius în luna decembrie eu nu am prins până acum și lucrez de 40 de ani la stația meteo”, a mai spus Viorica Ienea.

În anii trecuți, în zona Întorsurii Buzăului s-au înregistrat temperaturi și mai scăzute:

– 8 ianuarie 2015 Întorsura Buzăului: -34,6 grade Celsius
– 10 ianuarie 2017 Întorsura Buzăului: – 32 grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din 1939, scrie digi24.ro.

Inchide