Gestul impresionant al Prințului Charles pentru trei militari români, răniți în Afganistan

Gestul impresionant al Prințului Charles pentru trei militari români, răniți în Afganistan
Publicat: 26/07/2017, 19:12

„De la războiul din Kosovo de la începutul anilor ”90 și până la războaiele recente din Irak și Afganistan, au avut loc 30,000 de misiuni ale soldaților români în cadrul forțelor multinaționale NATO. 28 de militari au fost uciși și aproape 200 răniți. Armata României a devenit profesionistă în 2007 în momentul în care a încetat serviciul militar obligatoriu. Mulți dintre soldații care și-au început cariera atunci se apropie de vârsta pensionării, care este în jur de 50 de ani în funcție de vechime și alte considerente”, susține fundația în cadrul unui comunicat de presă.

Programul nou de susținere a militarilor români răniți, în conflictele din ultimii ani, va începe cu susținerea a trei militari români răniți în Afganistan pentru participarea la Jocurile Invictus – un eveniment sportiv inițiat de Prințul Harry pentru militarii răniți în teatrele de operațiuni.

„Jocurile Invictus folosesc sportul ca motivație pentru recuperarea fizică și psihică a militarilor eroi, și de asemenea contribuie la o mai bună înțelegere din partea publicului a situației militarilor răniți”, se mai arată în același comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase