Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă: „Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face…”

Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă:  Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face...
Publicat: 19/05/2018, 13:32

„Analizându-se actele de urmărire penală și faptele cercetate prin prisma rezonanței sociale, (…) se poate concluziona că, sub aspectul unui pericol social concret, infracțiunile subzistă în sensul conturării în speța dedusă cercetării, existând probe din care rezultă că inculpații se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina acestora (…) existând totodată probe certe că lăsarea inculpaților în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Existența pericolului concret rezultă din pericolul social extrem de grav al infracțiunilor cercetate, constituirea unei structuri de criminalitate organizată, având drept scop comiterea de infracțiuni grave, cum ar fi tentativă de omor, distrugere, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane și proxenetism, de reacția publică la comiterea unor astfel de fapte, de posibilitatea comiterii chiar a unor fapte asemănătoare de către alte persoane, în lipsa unei reacții corespunzătoare față de cei bănuiți ca autori ai unor astfel de infracțiuni grave contra vieții, libertății și demnității umane”, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

De asemenea, sursa citată mai precizează că membrii clanului fac parte dintr-o grupare care a acționat într-o perioadă îndelungată de timp, pentru a comite mai multe infracțiuni ce le-ar fi generat venituri ilegale impresionante.

„Maniera în care aceștia s-au constituit și au acționat conturează o ierarhizare clară a grupării criminale organizate, cu un mod de operare susținut, aceștia denotând persistență infracțională și insistență în valorizarea unei faime negative locale menită să impună o stare teamă continuă populației și să creeze o aparență de intangibilitate din punct de vedere al aplicării legii, indiferent de natura și gravitatea faptelor comise. Nu este deloc lipsit de relevanță, că liderul grupului, Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu”, imediat după eliberarea sa din penitenciar, și-a reluat activitățile infracționale, reconstituindu-și gruparea de criminalitate organizată, repoziționându-se în cadrul lumii interlope ca un pol de putere locală, având aceleași preocupări, bazate pe comiterea de fapte penale, în vederea obținerii de venituri rapide, ilicite, fără muncă, impunând teroarea chiar în rândul altor persoane certate cu legea. (…să nu-l scot și la plată vreo trei patru mii de euro, că am ieșit de la pârnaie și nu am bani să-mi iau o pereche de adidași…)”, se mai arată documentul procurorilor DIICOT

Potrivit sursei citate, probele din dosar arată că liderul grupării dorea „cu orice preț câștigarea supremației totale în zona sa”, motiv pentru care lansa amenințări cu violența asupra eventualilor rivali.

Totodată, în referat este prezentat modul în care Ghenosu îi predă fiului său „adevărate lecții de comitere a infracțiunilor”: „nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face, tu nu faci …”, „pune mâna, găsește-ți o femeie, trimite-ți-o la produs frate, trimite-o acolo, trimite-o acolo să-ți facă bani să ai de buzunar, să ai bani să-ți iei o mașină, să ai bani să-ți iei o haină”, mai reiese din documentul DIICOT.

„În prezent Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu” se sustrage urmăririi penale. Așadar, apreciem faptul că măsura arestării preventive este necesară și proporțională față de natura și gravitatea deosebită a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați (…), existând riscul real ca inculpații lăsați în libertate să continue activitatea infracțională, prin comiterea de fapte similare. Privarea de libertate a inculpaților apare astfel a fi necesară, pentru înlăturarea stării de pericol real ce s-ar crea pentru ordinea publică”, spune DIICOT

Departamentul Intern de Control al IGPR face verificări privind dispariția lui Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, vizat de operațiunea Ziua Z. Acesta nu a fost găsit la domiciliu atunci când s-au efectuat perchezițiile.

În urma operațiunii demarată, miercuri, de DIICOT și Poliția Română, în care sunt vizat peste 200 de persoane, procurorii au dispus 102 măsuri preventive, 80 de persoane fiind reținute. În cazul liderului clanului Ghenosu și a altei persoane procurorii au cerut arestarea în lipsă.

Anchetatorii au ridicat de la percheziții: 19500 de euro, 34655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, 2 tablete și 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Peste 240 de percheziții au avut loc, miercuri, în 28 de județe în cadrul unei operațiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, rețele de proxenetism, trafic de droguri și criminalitate informatică

Potrivit DIICOT, acțiunea este rezultatul investigațiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom