Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă: „Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face…”

Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă:  Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face...
Publicat: 19/05/2018, 13:32

„Analizându-se actele de urmărire penală și faptele cercetate prin prisma rezonanței sociale, (…) se poate concluziona că, sub aspectul unui pericol social concret, infracțiunile subzistă în sensul conturării în speța dedusă cercetării, existând probe din care rezultă că inculpații se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina acestora (…) existând totodată probe certe că lăsarea inculpaților în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Existența pericolului concret rezultă din pericolul social extrem de grav al infracțiunilor cercetate, constituirea unei structuri de criminalitate organizată, având drept scop comiterea de infracțiuni grave, cum ar fi tentativă de omor, distrugere, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane și proxenetism, de reacția publică la comiterea unor astfel de fapte, de posibilitatea comiterii chiar a unor fapte asemănătoare de către alte persoane, în lipsa unei reacții corespunzătoare față de cei bănuiți ca autori ai unor astfel de infracțiuni grave contra vieții, libertății și demnității umane”, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

De asemenea, sursa citată mai precizează că membrii clanului fac parte dintr-o grupare care a acționat într-o perioadă îndelungată de timp, pentru a comite mai multe infracțiuni ce le-ar fi generat venituri ilegale impresionante.

„Maniera în care aceștia s-au constituit și au acționat conturează o ierarhizare clară a grupării criminale organizate, cu un mod de operare susținut, aceștia denotând persistență infracțională și insistență în valorizarea unei faime negative locale menită să impună o stare teamă continuă populației și să creeze o aparență de intangibilitate din punct de vedere al aplicării legii, indiferent de natura și gravitatea faptelor comise. Nu este deloc lipsit de relevanță, că liderul grupului, Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu”, imediat după eliberarea sa din penitenciar, și-a reluat activitățile infracționale, reconstituindu-și gruparea de criminalitate organizată, repoziționându-se în cadrul lumii interlope ca un pol de putere locală, având aceleași preocupări, bazate pe comiterea de fapte penale, în vederea obținerii de venituri rapide, ilicite, fără muncă, impunând teroarea chiar în rândul altor persoane certate cu legea. (…să nu-l scot și la plată vreo trei patru mii de euro, că am ieșit de la pârnaie și nu am bani să-mi iau o pereche de adidași…)”, se mai arată documentul procurorilor DIICOT

Potrivit sursei citate, probele din dosar arată că liderul grupării dorea „cu orice preț câștigarea supremației totale în zona sa”, motiv pentru care lansa amenințări cu violența asupra eventualilor rivali.

Totodată, în referat este prezentat modul în care Ghenosu îi predă fiului său „adevărate lecții de comitere a infracțiunilor”: „nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face, tu nu faci …”, „pune mâna, găsește-ți o femeie, trimite-ți-o la produs frate, trimite-o acolo, trimite-o acolo să-ți facă bani să ai de buzunar, să ai bani să-ți iei o mașină, să ai bani să-ți iei o haină”, mai reiese din documentul DIICOT.

„În prezent Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu” se sustrage urmăririi penale. Așadar, apreciem faptul că măsura arestării preventive este necesară și proporțională față de natura și gravitatea deosebită a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați (…), existând riscul real ca inculpații lăsați în libertate să continue activitatea infracțională, prin comiterea de fapte similare. Privarea de libertate a inculpaților apare astfel a fi necesară, pentru înlăturarea stării de pericol real ce s-ar crea pentru ordinea publică”, spune DIICOT

Departamentul Intern de Control al IGPR face verificări privind dispariția lui Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, vizat de operațiunea Ziua Z. Acesta nu a fost găsit la domiciliu atunci când s-au efectuat perchezițiile.

În urma operațiunii demarată, miercuri, de DIICOT și Poliția Română, în care sunt vizat peste 200 de persoane, procurorii au dispus 102 măsuri preventive, 80 de persoane fiind reținute. În cazul liderului clanului Ghenosu și a altei persoane procurorii au cerut arestarea în lipsă.

Anchetatorii au ridicat de la percheziții: 19500 de euro, 34655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, 2 tablete și 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Peste 240 de percheziții au avut loc, miercuri, în 28 de județe în cadrul unei operațiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, rețele de proxenetism, trafic de droguri și criminalitate informatică

Potrivit DIICOT, acțiunea este rezultatul investigațiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Anunțul matrimonial scandalos lăsat de o pensionară: 'Caut un domn slab, bine îmbrăcat și...' 😲
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Veste SOC pentru Elena Udrea. Judecătorii au luat decizia
Drama actorului Costel Constantin: A suferit în tăcere
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Jennifer Lopez și Ben Affleck, surprinși în timp ce se certau în mijlocul străzii. Ce...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
BMW, Volkswagen și Jaguar ar fi folosit piese interzise, acuză Statele Unite
×