Gheorghe Ștefan a demisionat de la Primăria Piatra Neamț

Gheorghe Ștefan a demisionat de la Primăria Piatra Neamț
Publicat: 27/03/2015, 12:09
Actualizat: 27/03/2015, 12:54

Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, vineri dimineață, a fost primită cererea de demisie din funcția de primar al municipiului PIatra Neamț a lui Gheorghe Ștefan.

Angheluță a spus că în data de 31 martie Consiliul Local Piatra Neamț va lua act de demisia primarului, urmând ca apoi Prefectura să emită un ordin privind încetarea mandatului înainte de termen al lui Gheorghe Ștefan.

Ulterior, Prefectura va informa Ministerul Afacerilor Interne de vacantarea acestui post care, la rândul său, va informa Guvernul în vederea organizării alegerilor parțiale.

Și în prezent, atribuțiile de primar ale lui Gheorghe Ștefan sunt îndeplinite de către unul dintre viceprimarii municipiului.

Marți, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să mențină măsurile preventive pentru inculpații din dosarul „Microsoft”, respectiv arestul preventiv pentru Gheorghe Ștefan și arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeași instanță.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae, precum și primarul suspendat Gheorghe Ștefan și fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimiși în judecată, luni, în dosarul „Microsoft”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în fața instanței dosarul celor patru, ICCJ urmând să stabilească care va fi data la care va începe judecarea cauzei.

Anchetatorii au disjuns, astfel, urmărirea penală față de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în fața instanței.

În dosarul „Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru și primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoș ar fi pretins și primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de Florică încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

În acest dosar sunt vizați și alți opt foști miniștri: senatorii Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu și Adriana Țicău.

Cocoș, Sandu, Nicolae și Ștefan au fost arestați preventiv în acest dosar în 29 octombrie 2014.

Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae au stat în arest preventiv până în 25 ianuarie, când au fost plasați în arest la domiciliu, în urma deciziei instanței supreme, după ce ar fi făcut denunțuri în dosar.

Gheorghe Ștefan este în continuare în arest preventiv, după ce instanța i-a respins cererea de înlocuire a măsurii cu arest la domiciliu sau control judiciar, el fiind singurul pe numele căruia mai există un mandat de arestare preventivă în acest dosar.

În cazul lui Dorin Cocoș, instanța a dispus, în 23 februarie, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA, după ce fostul soț al Elenei Udrea ar fi făcut un denunț în dosarul „Microsoft”

Dorin Cocoș a rămas însă în arestul Poliției Capitalei, întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP.

Elena Udrea a fost și ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11 – 17 februarie, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu. În 25 februarie, Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația